HAZUDD Priopćenje za javnost

Vrijeme:1 min, 25 sec

 

Priopćenje za javost:

 

Novo vodstvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u dijaspori i domovini (HAZUDD

Prije nekoliko dana u švicarskom gradu St. Gallenu kod nadležnih je vlasti registrirana Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti u dijaspori i domovini (HAZUDD). Ona se temelji na dorađenom Statutu Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u dijaspori (HAZUD), koja je osnovana 1978. u Baselu (Švicarska) na poticaj dva hrvatska nobelovca – Lavoslava Ružičke i Vladimira Preloga, a dugogodišnji predsjednik HAZUD-a bio je mr. sc. ph. Dragan Hazler.

Upravni odbor HAZUDD-a čine:

Predsjednik: Josip Stjepandić

Dopredsjednik: Josip Jurčević

Dopredsjednica: Ina Vukić

Tajnica: Emilija Herceg

Rizničar: Tomislav Stjepčić

 

Profil članstva HAZUDD-a odlikuje se visoko obrazovanim Hrvatima i Hrvaticama iz dijaspore i domovine čiji se životni putevi ističu neupitnim hrvatskim domoljubljem, istaknutim profesionalnim karijerama diljem svijeta te brojnim prinosima identitetu i interesima hrvatske nacije.

Znanost i umjetnost imaju iznimno značenje u suvremenom svijetu, jer znanstvena i umjetnička postignuća bitno sudjeluju u zadovoljavanju većine ljudskih potreba, pa je stoga i osnovni cilj HAZUDD-a usmjeren na djelovanja, programe i projekte koji će u globaliziranom svijetu pridonositi hrvatskoj nacionalnoj integraciji, prvenstveno radi dobrobiti hrvatskih domovina: Hrvatske te Bosne i Hercegovine.

Stoga pozivamo sve Hrvatice i Hrvate diljem svijeta, koji se poistovjećuju s hrvatskim vrijednostima koje su najsjanije iskazane u hrvatskome Domovinskom ratu, kako bi u hvatskom zajedništvu što uspješnije njegovali hrvatske vrijednosti i ostvarivali hrvatski prosperitet.

Ovu prigodu koristimo kako bi iskazali posebnu zahvalu mr. sc. ph. Draganu Hazleru, koji je prije četrdeset godina osnovao i sve donedavno predvodio HAZUD, te diljem svijeta u najtežim okolnostima predvodio djelovanja na dobrobit hrvatstva.

Kontakt: josip.stjepandic@gmail.com

Upravni odbor HAZUDD,

Uoči Dana hrvatske državnosti, 24. lipnja 2018.

 

Hrvatsko nebo

 

Facebook komentari

komentara

Odgovori