Argentinska zvijezda: Mandžukić je prava slika hrvatskog mentaliteta radnika i ratnika

Vrijeme:1 min, 1 sec

 

Hrvatska i Argentina sutra u 20 sati u Nižnji Novogorodu igraju derbi skupine D u drugom kolu na SP-u.

Argentinskim medijima prije te utakmice najzanimljiviji je Mario Mandžukić. On je u prethodnom meču Hrvatske, pobjedi nad Nigerijom (2:0) natjerao suparnike da zabiju u svoju mrežu kod prvog gola, dok je prije drugog srušen za penal iz kojeg je Modrić postavio konačan rezultat, piše Index.hr.

Zato su objašnjenje Mandžukićeve moći i kvalitete potražili kod njegovog klupskog suigrača Paula Dybale. Njih dvojica u Juventusu odlično surađuju na terenu i van njega, a Dybala je pokazao koliko cijeni Mandžukića, ali i Hrvate općenito.

“Hrvati su fizički jaki kao Islanđani, ali daleko vještiji s loptom. Oni neće samo stajati u bloku, nego će koristiti svaku priliku za nadigravanje. Znam vrlo dobro kakav je mentalitet Hrvata, oni su neustrašivi u velikim utakmicama. Igram s Mandžukićem i znam kakav je njihov mentalni sklop, kojeg on najbolje utjelovljuje.

Mandžukić je specifičan. Na prvi pogled čini se da je agresivan, negativac, gadna osoba. Ali, on je u biti sjajan, na terenu najveći radnik i neustrašivi ratnik. Ne zanima ga tko je s druge strane, a i ostali hrvatski igrači su takvi.”

 

HMS/http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)