BRADARA: Bošnjačke stranke složne samo kad treba biti protiv Hrvata

Vrijeme:1 min, 21 sec

 

 

Predsjedateljica Doma naroda parlamenta FBIH Lidija Bradara za Dnevnik.ba je izjavila kako se SDA i SBB cijeli mandat ni oko čega nisu mogli dogovoriti, no sada su izgleda složni da treba uskratiti politička prava Hrvatima.

 

Bradara je za Dnevnik.ba komentirala najavu pet bošnjačkih stranaka (SDA, SBB, SDP, DF i Naša stranka) da će u parlamentarnu proceduru na federalnoj razini uputiti Prijedlog zakona o izbornim jedinicama i broju mandata u Parlamentu FBiH. Cilj tog prijedloga je izigrati presudu Ustavnoga suda BiH u predmetu „Ljubić“, odnosno izigrati načelo legitimnog predstavljanja konstitutivnih naroda.

„Čula sam za taj prijedlog, ali ne mogu komentirati nešto što još nisam vidjela, odnosno što nije stavljeno u parlamentarnu proceduru. Ali evo, danas vidimo kakva smo mi zemlja – nešto što uopće nije ni stavljeno u proceduru već se proglašava usvojenim. Taj prijedlog nije stigao do Doma narod FBiH, niti je itko od nas taj prijedlog vidio“, kazala je Bradara,

Dodala je kako je presuda Ustavnoga suda BiH u predmetu „Ljubić“ jasna, a potpuno je jasno i kako ju treba provesti. Sam Ustavni sud BiH taj je zadatak stavio pred Parlament BiH.

„Jako je zanimljivo vidjeti da se oko stvari koje idu u smjeru dekonstituiranja Hrvata lako slože sve bošnjačke stranke. Cijeli mandat SDA i SBB se ni oko čega nisu mogle složiti, no našli su zajednički jezik oko ovog. Isto tako, ovdje se uporno stvar koja se tiče državne razine vlasti pokušava spustiti na razinu FBiH. To govori da su bošnjačke stranke odustale od države BiH i da pokušavaju izgraditi FBiH kao svoj entitet“, izjavila je Bradara.

 

hms.ba/ http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)