Zlatna povelja Matice hrvatske Aniti Martinac

Vrijeme:1 min, 15 sec

 

 

Zlatna povelja Matice hrvatske Aniti Martinac

 

 

Na Glavnoj skupštini Matice hrvatske održanoj proteklog vikenda u Rijeci svečano je uručena Zlatna povelja Matice hrvatske za troknjižje Medaljon, Posljednji i Od Franje do Franje, autorici Aniti Martinac i nakladnicima ograncima Matice hrvatske u Čitluku i Vinkovcima.

Romani MEDALJON (2015.), POSLJEDNJI (2016.) i OD FRANJE DO FRANJE (2017.), autorice Anite Martinac, u izdanju Ogranka Matice hrvatske u Čitluku i Ogranka Matice hrvatske Vinkovci, i sva njihova ponovljena izdanja  u samo par mjeseci od objavljivanja, postigli su veliki uspjeh u čitateljskim krugovima i top listama najčitanijih djela, pobrali brojne pozitivne kritike a o njima je pisano u raznim književnim časopisima i na književnim portalima.

Njegujući tradicijsko-kulturne vrijednosti, te kulturno-povijesno nasljeđe, autorica je godinama istraživala do sada neobrađene i zapostavljene teme, i to na način da je bilježila svjedočanstva još živih svjedoka tog vremena, istraživala arhive, usmene predaje i pjesme, te proučavala fenomen prirodnih okolnosti u kojima su se njeni likovi našli, unoseći svoj lirični habitus i senzibilitet, a sve kako bi napisala ova tri iznimno zapažena djela.

Ovo je još jedno priznanje književnici Aniti Martinac i nakladnicima u ovom uspješnom projektu, čija izdanja na slovenski i njemačku uskoro očekujemo.

Inače, ogranak Matice hrvatske u Čitluku je nakladnik brojnih izdanja autora kako sa svog područja djelovanja tako i šire, te je veliki promicatelj pisane riječi. Uspostavljajući odlične suradnje sa drugim Ograncima Matice hrvatske pomaže autorima u afirmaciji na širem prostoru.

 

 

 

 

M.Č./Hrvatsko nebo

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)