Skupina od oko 100 migranata pokušala nasilno ući u Hrvatsku

Vrijeme:1 min, 13 sec

 

Skupina od oko 100 migranata koja je pješice krenula nešto prije podne u pravcu Graničnog prelaza Velika Kladuša-Maljevac zaustavljena je 200-tinjak metara od granice. Zadržava ih policija, javlja radio Kladuša.

Zatvoren je granični prelaz Velika Kladuša-Maljevac u oba smjera, kao i cesta od Tržnog centra Sudo-Luka do granice.

-Budući da nema konzistentne politike BiH prema suzbijanju nezakonitih migracija, takvi koraci i postupci samih migranata mogli su se očekivati. Najprije granična policija BiH treba spriječiti nekontrolirano kretanje migranata na cestama i prema graničnim prijelazu – rekao je Zlatko Sokolar, bivši načelnik MUP-a za graničnu policiju, u izjavi za HRT.

Dodao je da je hrvatska policija spremna za odbijanje takvog pokušaja nezakonitog migriranja.

-Hrvatska policija može fizički odbiti takav pritisak, a s druge strane treba očekivati pravu reakciju BiH vlasti da se to spriječi i da se konačno u BiH uspostavi određeni sustav koji će uređivati siguran smještaj migranata, ali i nemogućnost da uopće prijeđu istočne granice BiH – zaključio je Sokolar.

Sudeći prema pisanju bosansko-hercegovačkih medija četvero iranskih državljana, bez bilo kakvih dokumenata, uhićeno je u subotu na području Čapljine.

Podsjetimo, točan broj migranata koji borave na prostoru BiH nije poznat zbog ignoriranja tog problema od strane središnjih vlasti u Sarajevu. Prosudbe o broju migranata, koji na prostor BiH nelegalno dolaze preko Albanije, Crne Gore i Srbije, te preko sarajevskog aerodroma, kreću se od pet do pedeset tisuća.

 

M.J./HRSvijet.net/http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)