Nikola Kalinić napustio kamp reprezentacije

Vrijeme:1 min, 14 sec

 

Sjajnu atmosferu nakon pobjede protiv Nigerije 2:0 u prvom kolu Svjetskog prvenstva u Rusiji pokvarila je vijest o izbacivanju Nikole Kalinića iz reprezentacije.

Sudeći prema pisanju Sportskih novosti, Nikola Kalinić napustio je kamp Vatrenih i krenuo kući. Navodno je izborniku Zlatku Daliću u nedjelju postavljeno pitanje je li istina da je htio Kalinića uvesti u igru umjesto Mandžukića tijekom susreta protiv Nigerije, ali da mu je igrač odgovorio kako ne može igrati jer ga bole leđa. Zato je u igru ušao Marko Pjaca.

-Sve ćete saznati u ponedjeljak – izjavio je tada Dalić.

Kalinić je navodno nezadovoljan statusom u reprezentaciji i zato je odbio ući u igru.

Slično je postupio i u Liverpoolu, na utakmici s Brazilom. Izbornik je htio ubaciti Kalinića umjesto Mandžukića, međutim centarfor Milana požalio se da ga boli i da ne može utrčati. Tada smo pisali da je to pitanje statusa jer nije podnosio ulogu igrača iz drugog plana, bez jasne perspektive da bi u konkurenciji kakvu ima Hrvatska bitno napredovao u rejtingu.

Na nedjeljnom treningu nije bilo Kalinića kao ni Šime Vrsaljka niti Andreja Kramarića. Liječnik reprezentacije Boris Nemec rekao je tada novinarima da su Vrsaljko i Kramarić dobili udarce, a da Kalinić ima problema s leđima, ali da nitko nije ozbiljnije ozlijeđen.

Na poslijepodnevnoj konferenciji za medije u 16.15 govorit će Vrsaljko i Milan Badelj, a izbornik Dalić o “slučaju Kalinić” očitovat će se nakon toga, a prije treninga Vatrenih.

 

HRSvijet.net/http://www.hrsvijet.net /Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)