Hrvatska je “bogatija” za jednog Srbina na važnom položaju

Vrijeme:3 min, 29 sec

 

 

Za Velikog majstora Velike lože masona Hrvatske (VLH) izabran je Slobodan Kuvalja, Srbin iz Srbca iz t. zv. Republike Srpske, nakon što je preminuo Marijan Hanžeković.

 

Hrvatska (?) intelektualna elita, sačinjena od liječnika, odvjetnika, bankara, umjetnika, poduzetnika nije u svojim redovima očito uspjela pronaći hrvatskog sina koji bi bio na čelu Velike lože Hrvatske. Kad uzmemo u obzir da slobodni zidari diljem svijeta jedan drugoga oslovljavaju s “brate”, onda stvar postaje zabrinjavajuća; sjetimo se samo “bratoubilačkog” rata 90-ih godina.

Glavni protukandidat Kuvalji za položaj Velikog majstora bio je jedan član HDZ-a, a braća koja su birala su se valjda povodila onom starom narodnom: “Bolje Srbin nego HDZ-ovac”. Na stranu s pitanjem što uopće članovi HDZ-a kao formalni demokršćani (?) imaju raditi među masonima (bit će valjda ovi HDZ-ovci briselskog tipa), no Hrvatska je “bogatija” za jednog Srbina na važnom položaju. Takav ishod, doduše, ne čudi jer se u hrvatske masonske ložu duži niz godina sustavno „ubacuje“ što veći broj lokalnih Srba, a kad ni to nije bilo dosta „uvezao se“ potreban broj „braće“ iz Banja Luke i rasporedio po hrvatskim ložama u Varaždinu i Zagrebu.

Isto tako, Škotski red Hrvatske od samog je početka potpuno u rukama Srba i sa Škotskim redom Srbije održava „posebne odnose“ na način da je nejasno postoji li uopće Škotski red Hrvatske ili je isti samo ekspozitura Škotskog reda Srbije. Netko je jednom rekao: različitost je bogatstvo…, a uostalom svi smo mi ionako „braća“. Već u čl. 1 st. 4 masonske Konstitucije piše: „Temelji su slobodnog zidarstva bratstvo (!), djelotvorno čovjekoljublje bez predrasuda, istinoljublje i rad na samome sebi.“ I mogli bismo dodati: rad na obnovi Kraljevine Jugoslavije, odnosno SFRJ, odnosno Velike Srbije, ma neka se zove kako hoće samo da se vlada iz Beograda.

Čini se da sve ide prema zacrtanom planu i programu; novi je Veliki majstor, Slobodan Kuvalja, za prvi „radni susret“, odnosno „Ritualni rad učeničkog stepena na otvorenom prostoru” odabrao ni manje ni više no Valjevo (Srbija), točnije planinu Maljen (skijaška staza Crni Vrh) u „nedelju” 24. “juna” 6018 GIS (2018. za nas nebraću) s početkom u 13.00 “časova”. Inače je cijeli poziv srbijanske „braće“ prvo napisan na ćirilici (?), a onda na latinici na „mnogo lepom“ srpskom jeziku. Sve bi bilo u redu kad bi se tim jezikom i pismom obraćali „braći“ iz Italije ili Francuske, no „braća“ Hrvati (?) očito nisu dostojni ni prijevoda na hrvatski ili, otkako je Kuvalja postao VM, znaju da zaista govore s bratom. Govori, bre, srpski da te ceo svet razume…

Zanimljivo je također što će tom „bratskom“ druženju u Valjevu prisustvovati i „brat“ Gašić, odnosno Bratislav Bata Gašić, po struci keramičar, trenutno šef srbijanske „Bezbedonosno informativne agencije“ (BIA), dakle prvi čovjek srbijanskih tajnih i obavještajnih službi.

Ne zna se tko je luđi; srbijanski masoni, jer u svoje redove primaju keramičare ili Vučić, koji je za šefa obavještajne službe postavio keramičara i to masona koji samim time nije odan srpskoj državi, no to je njihova briga. S druge strane, naša je briga što će se liječnici, odvjetnici, bankari, političari i t.d. iz Hrvatske družiti s šefom srbijanske obavještajne službe. Oni i nehotice mogu odati podatke, njima naizgled trivijalne ili beznačajne, što za srbijansku službu može biti od velike koristi, a s obzirom da Srbija i Hrvatska nisu u najboljim odnosima, štoviše, interesi su nam dosta suprotstavljeni, ne bi bilo zgodno kad bi „hrvatska elita“ uživala s šefom BIA-e u: siru, kajmaku, domaćoj slanini, lepinjama, srnećem gulašu/svadbarskom kupusu, jagnjećem/prasećem pečenju pijući Valjevsko pivo i vina Jelić. Eto malo posla i za našu SOA-u.

Kroz povijest Europe, kad bi jedna nacionalna masonska loža izvela “Anschluss” druge nacionalne masonske lože, uslijedio bi i politički “Anschluss”. Sjetimo se samo Austrije 1938. ili aneksije BiH 1908. godine. Prema svemu sudeći, srbijanske su lože izvele “anšlus” Velike lože Hrvatske odabirom Kuvalje za VM VLH. S obzirom da je 2016. u Novom Sadu formirana masonska loža “Viteški kralj Aleksandar Ujedinitelj“, možemo pretpostaviti što nas čeka. Prvo krene s „ko nas bre zavadi“, onda „svi smo mi braća“ i jednoga se dana probudimo u Velikoj Srbiji iliti Jugoslaviji.

Ivica Štiglić

 

HRsvijet.net/ http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)