Željko Glasnović: Oni koji ne razumiju značaj LNG terminala pate od “analno kranijalne inverzije”

Vrijeme:2 min, 17 sec

 

 

Hrvatski sabor u četvrtak je sa 77 glasova ‘za’ i 25 ‘protiv’ donio Zakon o terminalu za ukapljeni prirodni plin, tzv. ‘lex LNG’, koji je proteklih tjedana izazvao velike kontroverze u javnosti i struci, a protiv kojega se digla i lokalna zajednica na otoku Krku i u Primorsko-goranskoj županiji. Za tzv ‘lex LNG’ glasovao je i Klub zastupnika Neovisnih za Hrvatsku.

Umirovljeni general Željko Glasnović, član Kluba Neovisnih za Hrvatsku, za   portal Direktnoje, komentirajući kritike djela javnosti, rekao kako njega i ‘njegov’ Klub ne zanima mišljenje polupismenih budala te kako se ovdje radi o jednom geostrateškom pitanje od iznimne važnosti za Hrvatsku.

-Ovo nema veze s Glasnovićem ili bilo kojim drugim karakterom. Oni koji se u to ne razumiju, poručio bih im da pate od “analno kranijalne inverzije”, odnosno situacije da im je glava u guzici – poručio je general Glasnović.

Podsjetio je kako druge zemlje u okružju, poput Grčke, Albanije i Crne Gore, razvijaju energetsku infrastrukturu.

-Mi kao da smo ostali u nekakvom 19. stoljeću. Imamo velike količine plina i nafte koju uopće ne iskorištavamo – rekao je Glasnović.

Napomenuo je kako je njegova odluka i odluka Kluba Neovisnih oko pitanja bitnog za RH strateška.

-Pogledajte samo činjenice – imate čak 600 stranica dug dokument u kojem se iznosi utjecaj projekta na okoliš koji je dobio zeleno svjetlo. Svi važni dokumenti poput prostornog uređenja postoje i dobili su zeleno svjetlo. Izgleda kako to populistima nije dovoljno, jer populisti govore ono što ljudi žele čuti, a ne ono što bi trebali znati – rekao je general Glasnović.

Dodao je da ako će neke stranke u Saboru ‘koje su nasljednice jednopartijskog sustava ili preobučeni poput grčke Syrize’ prodavati neke populističke fore – on je spreman razgovarati sa svakim od njih ‘jer stoji iza svojih odluka’.

-Ako u energetsku infrastrukturu ulažu i zemlje u okruženju, ako u nju ulažu i Baltičke zemlje kako bi bile neovisne o ruskom plinu, vrijeme je i da Hrvatska zakorači u 21 stoljeće. A tim amaterima i diletantima koji u životu nisu radili, a lažu po sjednicama, poručujem neka se vrate u doba srednjeg vijeka i neka upotrebljavaju kravlji i ovčji izmet za gorivo i neka im energetsku politiku vode Alija Sirotanović i vidoviti Milan – istaknuo je.

Podsjetio je kako je ljudima dosta pranja mozga i poticanja atmosfere beznađa i bespomoći.

-A to stanje šire i neki nehrvatski mediji kojima je važnije pokazivati silikonsku stražnjicu neke starlete, nego ulaziti u srž problema i detaljne analize sadašnjeg stanja na globalnoj i lokalnoj razini. Pa pogledajte tko je sve napustio sjednicu za vrijeme glasovanja o iznimno važnim pitanjima. Povijest se ponavlja, a takvi nam sutra žele voditi državu – zaključio je general Željko Glasnović u razgovoru za Direktno.

 

M.M./HRSvijet.net/http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

Odgovori