ŠUTALO: Žao mi je Šišića i Hadžovića, žurno im treba pomoći

Vrijeme:1 min, 53 sec

 

Moj komentar “Hinjeni napor Zapada na spašavanju BiH”, objavljen prije nekoliko dana na portalu Hrvatskog Medijskog Servisa, na Twiteru su komentirala dvojica novinara- Almedin Šišiš, nekada dopisnik banjalučkih Nezavisnih novina i Danijel Hadžović.

 

http://hrvatskonebo.com/hrvatskonebo/2018/06/09/hinjeni-napor-zapada-na-spasavanju-bih/

 

Pisao sam o tome kako Zapadni diplomati ne ulažu ni minimum napora da bi se postigao dogovor o izmjenama Izbornog zakona BiH, jer im nije stalo da spase BiH. Vjerujem da bi izgledi da se pronađe riješenje za izmjene Izbornog zakona bili veći kada bi američka veleposlanica Cormack i predstavnik EU Wigemark javno objavili koji to prijedlozi jesu u skladu s presudom Ustavnog suda BiH po apelaciji Bože Ljubića, a koji ili čiji su u suprotnosti s tom presudom. To bi bila neka, kakva takva ,vrsta diplomatskog pritiska, nepophodnog za postizanje dogovora

Kako to ne čine zaključio sam kako njima očito nije stalo da se pronađe riješenje i spriječi kolaps sustava koji bi mogao nastupiti, nakon listopadskih izbora, na što su upozorili brojni pravni eksperti, ako se ne izmjeni Izborni zakon BiH.

 

 

 

Zbog takvog mog, na činjenicama, utemeljenog mišljenja, kolega Almedin Šišić nazvao me “fašistom koji raspiruje vjersku i nacionalnu mržnju i ksenofobom sa dna kace koji će za to jednom odgovarati”

“Treba im štampati i arhivirati ove radove, jer doći će opet nekad, ne znam kad, ali doći će vrijeme pravne države, kada će svi fašisti odgovarati za raspirivanje vjerske i nacionalne mrženje i ksenofobiju sa dna kace”, napisao je Šišić na twitteru.

Kolega Danijel Hadžović, u jednako tako, udbaškoj maniri “smirivao” je Šišića: “Polako, za početak praviti spiskove, izdvajati citate i javnost alarmirati o kakvim se govnima radi”.

Stvarno se stidim. Ne zbog onog što sam napisao, jer je moj komentar utemeljen na činjenicama i zapažanjima, već zato što su mi Šišović i Hadžović kolege.

Nazivat me fašistom, imputirat mi kako raspirujem vjersku i nacionalnu mržnju i ksenfobiju, bez ikakvog osnova, mogu samo ljudi bolesni od mržnje prema drugačijemislećim. Opraštam im jer ne znaju što čine i uistinu mi ih je žao. Za njih dvojicu, a i njihovo okruženje, bilo bi dobro da se što prije prestanu baviti novinarstvom i žurno potraže pomoć odgovarajućih ustanova.

 

Milan Šutalo/HMS/http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)