ISLAMISTI U Njemačkoj spriječen islamistički napad smrtonosnim otrovom ricinom

0

 

Njemački tužitelji objavili su kako su sigurnosne snage spriječile napad smrtonosnim otrovom ricinom, koji su planirali islamistički teroristi.

Federalni tužitelji rekli su da je 29-godišnji Tunižanin identificiran kao Sief Allah H., uhićen u srijedu, preko interneta sredinom svibnja nabavio materijal potreban za proizvodnju ricina, prenosi Index.hr.

U lipnju je Sief Allah H. uspio stvoriti smrtonosni otrov, koji su istražitelji otkrili prilikom pretrage njegovog stana u Kölnu.

Planirao napad na teritoriju Njemačke

Još uvijek se istražuje na koji je način Tunižanin planirao iskoristiti ricin, ali potvrdili su da je planirao napad na teritoriju Njemačke.

Tužitelji kažu da još uvijek nemaju dokaze o povezanosti potencijalnog napadača s bilo kojom ekstremističkom organizacijom. Iako je njemački tabloid Bild objavio da su njemački istražitelji do potencijalnog napadača došli zahvaljujući informacijama američkih špijuna, njemački tužitelji odbili su komentirati tu informaciju.

Ricin je izuzetno otrovna tvar koja uzrokuje poteškoće u disanju i druge tegobe. Ostali simptomi uključuju povraćanje, proljev i halucinacije.

 

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba /Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara