VIDEO/ POLEMIČNO U ARGUMENTIMA Treba li Čović od VS UN zatražiti Inzkovu smjenu?

Vrijeme:1 min, 13 sec

 

Odnosi li se međunarodna zajednica, konkretnije Europska unija i SAD indolentno prema krizi u BiH? Zbog čega izostaje diplomatski pritisak na strane ili stranke koje nude rješenja koja nisu u skladu s presudama Ustavnog suda BiH? Ide li zbog toga Bosna i Hercegovina prema paralizi i distrofiji sustava?

Jesu li hrvatski dužnosnici trebali koristiti pologe vlasti kako bi ishodili rješenja od važnosti za hrvatski narod?

Ovo su neka od pitanja o kojima se u sinoćnjem izadnju političkog magazina Argumenti vodila zanimljiva i polemična diskusija u kojoj su sudjelovali dr. Dražen Barbarić, profesor na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, politolog Danijel Vidović i zastupnik u Zastupničkom domu Federalnog parlamenta i predsjednik HKDU-a Ivan Musa, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Gosti “Argumenata” složili su se kako se zapadne diplomate ponašaju indolentno u pregovorima o izmjenama Izbornog zakona, ustvrdivši kako je to zabrinjavajuće.

Komentirali su i izjavu visokog predsjatvnika međunarodne zajednice u BiH Vlantina Inzka da Izborni zakon treba izmjeniti tako da se iz svake županije bira po jedan predstavnika iz svakog konstitutivnog naroda i to prema popisu stanovništva iz 1991., što je u suprotnosti s presudom Ustavnog suda BiH.

Predsjednik HKDU-a i zastupnik u Federalnom parlamentu Inzka je nazvao šarlatanom, ustvrdivši kako se on ponovo stavio na stranu bošnjačke politike.

Jedno od pitanja voditelja bilo je i bi li zbog toga hrvatski član Predsjedništva treba od Vijeća sigurnosti UN-a zatražiti Inzkovu smjenu.

Pogledajte snimku cijele emisije:

 

HMS/http://hms.ba /Hrvatsko nebo

Odgovori