Akademik Josip Pečarić: Najgnusnije laži i bezbožna promidžba komunističkih sljedbenika

0

 

GOVOR NA PREDSTAVLJANJU KNJIGE „ISTINE I LAŽI O JASTREBARSKOM“

Dopustite mi da vas sve pozdravim i zahvalim se autoru što me je pozvao da govorim na ovom predstavljanju. Zapravo ovo predstavljanje se održava u pravo vrijeme jer je prošlog tjedna  je u Zagrebu predstavljena jedna druga knjiga u kojoj je govoreno i o sudbini djece s Kozare. Radi se o izuzetno značajnoj knjizi jednog od današnjih predstavljača g. Igora Vukića „Radni logor Jasenovac“. G. Vukić je o svojoj knjizi govorio na HRT-u. Govorio je o mnogim lažima koje se desetljećima govori o Jasenovcu. Najgnjusnija laž, istaknuo je Vukić, je ona o navodno 20 tisuća ubijene djece – dakle o temi koja se obrađuje i u ovoj knjizi.

http://hrvatskonebo.com/hrvatskonebo/2018/05/30/video-dobar-dan-hrvatska-istina-o-jasenovcu-uredila-karolina-vidovic-kristo/

Naravno ljevičarskim tj. prosrpskim medijima je istina skandalozna (njihova reagiranja je hrvatski književnik i kolumnist Javor Novak nazvao hajkom po metodama komunističke Borbe), napali su HRT i ova se morala ispričati što su imali emisiju u kojoj se istinito govorilo o Jasenovcu i o navodno ubijenoj djeci. Po klasičnoj cenzuri uklonili su snimak sa svojih stranica, ali su reagirale braniteljske udruge:

„Zahtijevamo od svih zaduženih za osiguranje demokratskoga poretka u hrvatskoj državi da odmah zaustave cenzuru koju provode pojedinci iz vrha HRT-a.“

Uznemirili su se i u JUSP Jasenovac. Godinama žive na lažima i sada su suočeni s istinom na koju su bili prisiljeni reagirati. Naime, veliki niz članaka o njihovom lažnom popisu objavili su dr. NikolaBanić i dr. Mladen Koić Hrvatskom tjedniku bez ikakvogg odgovora JUSP Jasenovac!

Naravno, HRT je dala priopćenje JUSP Jasenovac, ali nije i reagiranje braniteljskih udruga. Kakva bi to bila cenzura kada bi o njoj izvjestili javnost, zar ne?

Dakle, kada se objektivno proučavaju ove teme neizbježna je riječ LAŽ koju imamo i u naslovu knjige koju danas predstavljamo i koja je osnovna „metoda“ u tvrdnjama pripadnika jugo-komunističke paradigme u hrvatskoj povijesnoj znanosti. Knjiga „Isatine i laži o Jastrebarskom“ je samo jedan od niza dokaza kako Vukić govori istinu.

To je bilo tako očito i u spomenutoj TV-emisiji jer je drugi sudionik emisije trebao biti prof. dr. sc. Hrvoje Klasić koji je najprije pristao, pa potom – kada je čuo da je u emisiji gost i g. Vukić – otkazao gostovanje. Nije prvi put da se boje suočavanja s njim!

Naravno i mnogi političari podržavaju te laži pa je zato i moguće da takovi povjesničari rade na sveučilištima u RH. Mogu samo zamisliti kako je bilo ljudima na HRT-u kada su im počeli zvoniti telefoni zato što su dozvolili istinu na HRT. Morali su znati kako je formirano Vijeće za suočavanjem s prošlošću. Njima je unaprijed zadano da ne smiju mijenjati LAŽI o Drugom svjetskom ratu! A g Vukić govori o istini!

U knjizi g. Zdenka Vukovića Cene možemo naći sve relevantne dokumente o onom dijelu te najgnusnije laži koji se odnosi na Jastrebarsko, ali i o konkretnim interesima da se preko tih laži sakriju vlastiti zločini. Tako g. Vuković Cena u Zaključku kaže:

„Brojni Jaskanci i Jaskanke nisu podržavali nijednu vojsku niti su htjeli ići u rat,  neki su ostali u vlastitom domu i nažalost stradali 1945. tijekom ulaska partizana u Jastrebarsko, koji su ih optužili da im nisu dali podršku, a neprijatelju jesu. U šumi Gović – Jastrebarsko mnogi su strijeljani i pogubljeni, od 1945. do 1947. O tome komunisti nisu dopustili ikakve spoznaje. Kasnijim istraživanjima u Lijepoj Našoj, i prema pripovijedanju svjedoka, otkrivena su brojna grobišta tih jaskanskih intelektualaca, žena i nevinih muškaraca. Do sada ih na popisu ima oko 200, a moguće je da će se u budućnosti otkriti nova stratišta na posdručju općine Jastrebarsko.“

Nedavno je o onom dijelu najgnusnije laži, kako je g. Vukić nazvao laži o ubijenoj djeci, koji se odnosi na Sisak govorio veliki HRVATSKI biskup dr. Vlado Košić kada je blagoslovio kip bl. Alojziju Stepincu (8. 5. 2018). U svojoj propovjedi je i on morao govoriti o tim lažima:

„Čitav svijet se mogao uvjeriti da oni koji njegovu (Stepinčevu, J.P.) svetost osporavaju nemaju ni jednog argumenta, osim svojim mitova i laži, pa treba poslušati naše vjernike, koji ga vole, poštuju i mole mu se kao najvećem sinu Katoličke Crkve u hrvatskom narodu! Mene jako zanima, ako se prije što ne objavi, što će nam Papa o tome reći na jesen kada 12.studenog budemo s njim u posjetu Ad limina.

Na prikazu našeg svetog Blaženika na trgu pred našom katedralom umjetnik ak. kipar Tomislav Kršnjavi prikazao je bl. Alojzija s križem koji on nosi, a koji predstavlja njegovo mučeništvo za Krista, kao i vjernost naše Crkve u Hrvatskoj Papi i Svetoj Stolici, te uz križ i dvoje male djece. Riječ je o tome što je upravo bl. Alojzije zaslužan za zbrinjavanje i spašavanje više tisuća djece koja su u ljeto 1942. bila dopremljena s Kozare u Sisak, ali i u Zagreb, Jastrebarsko… O tome se također ispredaju laži, a istinu je u svom Dnevniku zabilježio Josip Vraneković, krašićki župnik, pod datumom 21.XII.1953., navodeći Blaženikove riječi:

Dobio sam pismo od ‘Seke’. To je sada djevojka od  godina. Roditelji su joj pravoslavci. Kao dijete bila je među onih 7.000 djece, što smo ih zaštitili. Predana je na odgoj čč. ss.u Novu Ves. Bila je pobožno dijete. Kako do 14 g. ne potpada pod ekskomunikaciju, a živo je željela primiti sv. Pričest i ispovjediti se baš kod mene, to sam joj udovoljio toj želji. Sada mi piše iskreno i bezazleno: ‘Dragi moj Preuzvišeni… Molim Vas, da bi me o Novoj godini, kada dođem do Vas, primili u Katoličku Crkvu, ispovijedili i pričestili’… Evo, koliko imade još takvih duša, koje će se vratiti pravoj Crkvi. Koliko ih je tako spašeno. One će svjedočiti protiv ovih nesretnika, koji izvrću istinu. Zaštitili smo, što nam je i dužnost, ovu jadnu dječicu, a ovi da smo ih ubijali…’ Tako je sam Blaženik protumačio na ovom primjeru kako je i što činio u ime Crkve, preko Caritasa, za tu djecu koja su nesretno u ratu postala siročad i za koje se Crkva zajedno s Crvenim križem zbrinjavala.

Danas nam poručuju opet neki tamo preko Drine da će poslati popis ubijene djece – no, da laž bude gora, taj neistinit popis svi mi plaćamo jer država podupire JUSP Jasenovac koja još čuva komunističke laži. Pa dokle, pitamo se? I kad se čuju razumni prijedlozi da se to istraži, odmah se drvljem i kamenjem nabacuje na to jer – istina im očito ne odgovara.

Možda zato i smeta svjetlo koje je tako jako zasjalo u toj tami zla, bl. Alojzije, jer ono preispituje djela svih koji nisu činili i još i danas ne čine dobro? Možda se boje svjetla jer bi ono pokazalo njihovu bijedu?“

http://hrvatskonebo.com/hrvatskonebo/2018/05/09/blagoslovljen-kip-bl-alojzija-stepinca/

Nakon Svete mise mons. Juraj Batelja je održao predavanje „Bl. Alojzije Stepinac – zaštitnik malenih u ratu i miru“. Spomenut ću samo dio Zaključka u kome i on govori o laži:

 „Istinoljubiv čovjek s nevjericom zastaje pred bezbožnom promidžbom komunističkih sljedbenika koji su širili i nastavljaju širiti lažne optužbe protiv rada časnih sestara i civilnog osoblja za vrijeme NDH u prihvatilištima za ratnu siročad u Jastrebarskom i Sisku. Optužba se proširila i na nadbiskupa Stepinca. Istina je morala šutjeti, grobovi su bili nijemi, a ratni su pobjednici pisali krivotvorenu povijest.“

S druge strane g. Vuković Sena govori i o partizanskim zločinima i o srpskom veličanju laži citirajući srpskog akademika i političara Dobricu Ćosića koji je „tumačeći narav srbijanskog bića i srbijanske politike“ ustvrdio već u Uvodu:

„Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utješimo drugoga (…). Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno(…) U ovoj zemlji svaka laž na kraju postane istina.”

Zatim g. Vuković Sena pita čitatelje: „Podsjeća li vas to na komunizam?“

A vjerojatno je obrnuto – i komunizam i jugoslavenstvo su samo služili velikosrpskoj ideji. To smo vidjeli i tijekom Domovinskog rata kada su branitelji i fašističkim agresorima i domaćim srpskim slugama bili ustaše, a to su i danas i onima iz Srbije i ovima ovdje. I jedni i drugi samo sprovode velikosrpski Memorandum SANU 2. Ne samo neki „istoričari“, nasljednici SKH, već mnogi iz HDZ-a, a vidjeli smo da je i predsjednicima Akademije i Matice Hrvatske zvijezda petokraka pod kojom je razaran Vukovar mnogo vrijednija od pozdrava s kojim su ga hrvatski branitelji branili.

Zapravo se radi o tome da je Srbima i njihovim slugama u RH nešto najnormalnije to što g. Vukić naziva najgnjusnijom laži, a mons. Juraj Batelja bezbožnom promidžbom komunističkih sljedbenika, tj. činjenicu da oni na nastrašnije načine žele ocrniti one koji im čine dobro. Na to sam upozorio još prije 20 godina u svojoj knjizi „Srpski mit o Jasenovcu / Skrivanje istine o beogradskim konc-logorima”, Hrvatski povijesni institut, Zagreb, 1998., str. 130.-131.

Naime, upozorio sam i na narodnu pjesmu „Marko Kraljević i Musa Kesedžija“ koja je važna literatura u njihovom školovanju, a u kojoj  Marko Kraljević odsijeca desnu ruku Novaku kovaču, koji mu je skovao dobru sablju da nekome ne bi iskovao još bolju:

„Pruži ruku, Novače kovaču!
Pruži ruku, da ti sablju platim”
Prevari se, ujede ga guja,
prevari se, pruži desnu ruku,
manu sabljom Kraljeviću Marko,
ods’ječe mu ruku do ramena:
,,Eto sada, Novače kovaču,
da ne kuješ ni bolje ni gore;

To mu valjda dođe kao izraz zahvalnosti, a istovjetnu zahvalnost pokazat će Srbi poslije Drugog svjetskog rata prema nadbiskupu Stepincu za sve ono što je učinio za njih tijekom tog rata.

S tim citatom od prije 20 godina završit ću i moje današnje izlaganje.

HVALA!

 

Akademik Josip Pečarić/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara