GI Ivo Pilar: Slučaj Stazić – priopćenje hrvatskoj i međunarodnoj javnosti.

Vrijeme:2 min, 7 sec

 

Slučaj Stazić – priopćenje hrvatskoj i međunarodnoj javnosti.

Javni istup putem društvenih mreža hrvatskog saborskog zastupnika Nenada Stazića kazneno je djelo prema članku 325 hrvatskoga Kaznenog Zakona.

Hrvatski saborski zastupnik Nenad Stazić poziva na nasilje i mržnju usmjerenu prema Hrvatima zato što su Hrvati, i javno odobrava kazneno djelo genocida, zločina agresije, zločina protiv čovječnosti i ratnog zločina, usmjereno prema pripadnicima hrvatskog naroda zbog njihove vjerske, nacionalne, etničke pripadnosti i podrijetla.

Da nije zaštićen saborskim imunitetom za ovo nedjelo odgovarao bi kaznom zatvora do tri godine. Jedan istaknuti odvjetnik naglasio je kako je ovo njegovo djelo tim gore jer je pripadnik drugog naroda, koji je kroz povijest u nekoliko navrata izvršio genocid i brutalne ratne zločine nad hrvatskim narodom.

Hrvatski saborski zastupnik Nenad Stazić dosegnuo je dno dna svojom izjavom na svom facebook profilu: „Izgleda da u svibnju 1945. posao nije obavljen temeljito. Kakva šlampavost pobjednika!“

Hrvatskom saborskom zastupniku Nenadu Staziću, prema njegovoj vlastitoj izjavi, nisu dovoljne stotine tisuća mučki ubijenih nevinih civila, žena, djece, razvojačenih vojnika koji su ubijeni zato što su Hrvati. Hrvatskom saborskom zastupniku Nenadu Staziću, prema njegovoj vlastitoj izjavi, uvid u užas stratišta i jama, poput Hude Jame, u kojima su nađene na stotine djevojačkih pletenica, nisu pobudile tugu i jad, nego ljutnju što tih istih posmrtnih ostataka nevinih Hrvata nije više.

Hrvatski main-stream-mediji šute. SDP šuti. Hrvatski sabor šuti. Pitamo se – bi li izraelski main-stream-mediji, politika i državne institucije šutjele da je izraelski parlamentarni zastupnik njemačke narodnosti Židovima u Izraelu poručio: “Izgleda da nacisti za vrijeme Hitlera posao nisu obavili temeljito. Kakva šlampavost Trećeg Reicha!”?

Vodstvo i članstvo SDP-a upozoravamo kako je jedini način da se ograde od ovakvih fašističkih, nehumanih i protudržavnih izjava trenutno isključenje Nenada Stazića iz SDP-a.

Predsjednika Hrvatskoga sabora i sve zastupnike pozivamo da pokrenu hitnu proceduru skidanja imuniteta Nenadu Staziću kako bi kazneno odgovarao za javni poziv na nasilje i mržnju, i za javno odobravanje kaznenoga djela genocida, zločina agresije, zločina protiv čovječnosti i ratnog zločina, te zbog nanošenja duševne boli i vrijeđanja pripadnika hrvatskoga naroda.

Ovaj dopis šaljemo na sve relevantne institucije u Europi i svijetu.

  1. KUPDR Grada Vukovara, kontakt -Franjo Šoljić- koordinacija.vukovar@gmail.com

 

  1. Udruga zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara, kontakt – Zorica Gregurić-  gzorica@gmail.com

 

  1. Udruga Žene Domovinskog rata –Zadar, kontakt – Ivana Haberle –  uzudrzd@gmail.com

 

  1. Građanska inicijativa Ivo Pilar, kontakt – Željko Maršić –  ivo.pilar.gi@gmail.com

 

  1. Udruga 100%-tnih HRVI Domovinskog rata, kontakt – Đuro Glogoški –udruga.100-tnih.hrvi.i.skupine@os.t-com.hr 

 

Hrvatsko nebo

 

Odgovori