ČOVIĆ: Bošnjačka politika nije svjesna kamo ide

Vrijeme:1 min, 38 sec

 

Dragan Čović, predsjednik HNS-a BiH i HDZ-a BiH te hrvatski član Predsjedništva BiH dao je iscrpan intervju portalu Dnevnik.ba koji ćemo objaviti u četvrtak. Ovdje donosimo jedan izvadak iz intervju kao i opis tema o kojima je Čović govorio.

Bošnjačka elita danas nije svjesna kojim putem ide, rekao je u intervjuu za Dnevnik.ba hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik HNS-a BiH i HDZ-a BiH Dragan Čović.

Čović je u intervjuu za Dnevnik.ba, koji ćemo objaviti u četvrtak, istaknuo kako dobar dio bošnjačkih političara danas jednostavno nije svjestan posljedica svojih djela.

„Oni koriste metode koje su korištene prije 30 godina. Najbrojniji narod ima i najveću odgovornost za budućnost BiH. To je danas na razini BiH i FBiH bošnjački narod. Ogromna je odgovornost na Bošnjacima da razumiju da u BiH imamo tri konstitutivna naroda i da ovo nikad neće biti građanska država“, istaknuo je Čović.

Dodao je kako se neshvaćanje posljedica vlastitih djela bošnjačkih političara na određeni način vidjelo i tijekom održavanja predizbornog skupa turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana u Sarajevu.

„Vidjeli ste neki dan ovdje posjetu turskog predsjednika i kakvu je to izazvalo reakciju Europe. S Merkel smo 40 minuta pričali o dolasku Erdogana. Da smo o tomu mi Hrvati više govorili, to bi još više produbilo jaz“, rekao je Čović.

Inače, u intervjuu za Dnevnik.ba Čović je govorio planovima B i C nakon što se nije došlo do izmjena Izbornoga zakona, posjeti izaslanstva Venecijanske komisije našoj zemlji, konstitutivnosti Srba u županijama s hrvatskom većinom, napadima na Ustavni sud BiH kao i odgovornosti međunarodne zajednice za stanje u BiH:

Također, Čović se osvrnuo i na rad hrvatskih kadrova u tijelima vlasti u posljednje četiri godine, o vlastitim grijesima i uspjesima te odnosu hrvatske i bošnjačke politike u BiH. K tomu, otkrio je i hoće li se ponovno kandidirati za dužnost hrvatskoga člana Predsjedništva BiH, a govorio je i o budućnosti Bosne i Hercegovine.

 

HMS/http://hms.ba//Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)