AKADEMIK RUDOLF: Bošnjačka elita šuti dok Izetbegović provodi diktaturu jednog naroda

Vrijeme:1 min, 3 sec

 

Odgovornost za kaotično političko stanje u BiH najvećim dijelom snosi bošnjački politički vrh, u najkraćem bi se mogle svesti poruke sa jučerašnjeg stručno-znanstvenog skupa u Sarajevu na kojem je promoviran zbornik radova ”Rješenje za hrvatsko pitanje u BiH”, prenosi N1.

Najkonkretniji u svom obraćanju bio je član Hrvatske akademske zajednice, Davorin Rudolf koji je kazao kako ne može razumjeti zašto Bošnjaci negiraju nacije, kada je upravo Bošnjacima to negiranje od drugih, početkom devedesetih donijelo ogromna stradanja i tragedije.

”Ne razumijem bošnjačke političke prvake u BIH zašto zagovaraju državu u kojoj će važiti izborno načelo ”jedan građanin jedan glas”. Jer to načelo, koje u pravi mah izgleda demokratično, jedino je primjenjivo u jednonacionalnim državama. Kako ne čuju poruku povijesti. Tijekom posljednjih stotinu godina nigdje u svijetu nije se uspjela zadržati stabilna multinacionalna država, a temeljni problem je posvuda isti. Nije se uspijevala suzbiti dominacija najbrojnije nacije u višenacionalnoj državnoj zajednici. Ta dominacija prirodni je učinak načela jedan građanin jedan glas. A ono je potaknulo oružane sukobe u BIH a danas potiču mržnju i iseljavanje”, rekao je Rudolf.

Hrvatski akademik osvrnuo se i na politiku predsjednika SDA Bakira Izetbegovića kazavši kako provodi ”diktaturu jednog naroda”, dok politička i intelektualna elita Bošnjaka šuti.

 

HMS/http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)