M.Prpa: Plenković – mišlju, riječju, djelom i propustom.

Vrijeme:4 min, 52 sec

 

 

Agitpropovski Izvještajni sabor HDZ-a. bio je organiziran i programiran do najsitnijeg detalja.

Stekao se dojam da je svaka riječ koja je tamo bila izrečena, bila  unaprijed osmišljena i unaprijed određeno tko će je izgovoriti. Numerus clausus (zatvoreni broj govornika), bio je imenom i prezimenom određen, trominutno vremenski ograničen, tako da je unaprijed isključena i najmanja disonatnost, osim u pohvalama mudrosti,  znanju i sposobnosti stranačkog vođe.

I sam Predsjednik stranke ostavio je duboki dojam snagom riječi, analizom stanja, prvi put je pokazao da je pravi vođa, njegovim govorom stekao se snažni dojam da zna što hoće, da zna kako to učiniti, da zna razriješiti probleme, da se zna postaviti i uvjerljivo djelovati. Barem takav dojam smo doživjeli  pred malim ekranima, a tek oni u dvorani.

Lice i naličje misli, riječi, djela i propusta. Vidjeli smo lice s naglašenom pozitivnosti u njegovom izlaganju, a s prešućenim naličjem svega onoga što je negativno, i što ne ide niz dlaku.

Dvadeset stvari koje je predsjednik HDZ-a, prešutio ili izostavio iz svog političkog govora.

  1. Nije spomenuo Istanbulsku konvenciju, i stotine tisuća prosvjednika u Zagrebu i Splitu, a što je od svega najvažnije  nikada nije javno obznanio koliko će nas ta konvencija koštati godišnje (prema nekim portalima ona je teška milijardu kuna godišnje). Tu cifru nitko od vlasti nije demantirao.
  2. Niti jednom riječju nije spomenuo da se pripremaju dva velika referenduma, jedan za  radikalnu izmjenu izbornog zakona, a drugi za opoziv Istambulske konvencije.
  3. Nikako nije spomenio, u ukupnoj sumi, koliko smo iz EU fondova dosada povukli europskog novca, a koliko smo u istom vremenu kao država ukupno do sada platili naše članstvo u EU.
  4. Nije dovoljno iznio podatke o pravom biblijskom egzodusu hrvatskih ljudi, pretežno mladih stručnjaka koji masovno odlaze u inozemstvo, ne samo u EU već i u daleke prekooceanske zemlje. Nije komentirao pojedine regije u Hrvatskoj koje su gotovo do kraja opustjele, jer nemaju više svoje stanovništvo, osim starčadi koja je ostala i o kojoj se nema tko brinuti.
  5. U svom izvještaju nije spomenio na stotine javnih kuhinja, koje nemaju dovoljno hrane da prehrane gladne, i njihovu djecu. Kao što se nije osvrnuo ni na blokirane i na bezbrojne deložacije.
  6. Nije se energično postavio prema našoj dijaspori, kojoj trenutno treba svima dati domovnice i putovnice, po ubrzanom postupku.
  7. Nije pozvao dijasporu da se u što većem broju vrati  u opustjelu Hrvatsku i da investiraju u svojoj staroj domovini, i da će država njima biti jamac, a ponajprije u ishođenju papira, da se ne suoče s okrutnom birokracijom.
  8. U političkom smislu nije objasnio s kime je sve ušao u koaliciju, a posebno onima koji su izravni hrvatski neprijatelji.
  9. Nije kazao niti riječi o nevladinim udrugama koje se masno financiraju iz Državnog proračuna, a sve su bez iznimke antidržavno raspoložene. Nije kazao koliko su ukupno ubrali novca iz Državnog proračuna, a riječ je o vrlo, vrlo zamašnoj cifri.
  10. Nije se ogradio od onoga o čemu već i vrapci cvrkuću – o uspostavi velike koalicije HDZ-a i SDP-a, što bi bila katastrofa za Hrvatsku i njenu samostalnost.
  11. Nije se ni jednom riječju osvrnuo na agresiju laži na Hrvatsku, a poglavito ne na srbijanske tvrdnje od 700.000 tisuća žrtava, samo u Jasenovcu, što je suprotno sa zdravim razumom, i o čemu snimanju film kojem se Hrvatska ne protivi iako se radi o bestijalnoj laži.
  12. Niti riječi nije spomenuo toliko goruću reformu pravosuđa, koje je postalo sveopća kočnica bilo kakvog napretka Hrvatske
  13. Niti riječi nije spomenuo o DORH-a koji selektivno, na ideološkoj osnovi jedne optužuje, a druge prešućuje kao da nisu ništa skrivili.
  14. Nije spomenuo ni reformu opće uprave, koja je krcana stranačkih uhljeba, koja snažno opterećuje Državni proračun.
  15. Nije ni riječju spomenuo smanjenje broja županija, a posebno općina koje same sebe ne mogu financirati, stoga su teret Državnog proračuna.
  16. Nije ni jednom riječju spomenuo ponovno uspostavljanje jedinstva naroda, o čijem raskolu je i sam dosta pridonio tzv. Istanbulskom konvencijom, a po principu Codexa moralis croaticum – “Jedinstvo cjelokupnog hrvatskog nacionalnog korpusa svima treba biti alfa i omega, u svakom postupanju, u svakom napisu, u svakoj privatno i javno izgovorenoj ili pisanoj riječi To je najviši zakon kojeg svaki Hrvat i svaki hrvatski državljanin bezuvjetno mora poštivati!”.
  17. Trebao je u cilju demografske obnove, pozvati na ukidanje sramotnog oporezivanja mirovine povratnika.
  18. To je bilo mjesto odakle je trebalo zagrmjeti, o potrebi racionalnosti u korištenju sredstava Državnog, županijskog i lokalnog proračuna. Poznato je da se ta sredstva bezdušno rasipaju. Zaštita proračuna je temeljni zadatak pravosudnih tijela, ali i izvršne vlasti.
  19. Ni jednom riječju nije kazao da bi pod hitno trebalo obuzdati beskrupulozni uvozni lobi, po pitanju uvoza hrane, čime uništava domaću poljoprivrednu proizvodnju.
  20. I na kraju, Predsjednik HDZ-a, zaboravio je protokolarno kod pozdravljanja nazočnih gostiju, pozdraviti visoke dostojanstvenike Crkve u Hrvata. Ali ih nije ni bilo na tom skupu.

Onaj tko se posvađa ili usprotivi načelima ljubavi katoličke crkve, taj se suprotstavlja najčvršćem milenijskom stupu opstojnosti hrvatskog naroda kroz njegovo četrnaest stoljeća bivanje na ovim prostorima. Suprotstavljanje Katoličkoj crkvi u Hrvata, apsolutno znači i suprotstavljanje i Blaženom Alojziju Stepincu, na putu  njegove kanonizacije.

Duh ljubavi prema svom narodu je najveći duh pokretač njegove opstojnosti, njegove budućnosti i njegove sreće.

(Codex moralis croaticum)

 

Kršćanski Katekizam nas uči da se grijeh čini – mišlju, riječju. djelom i propustom. Svatko od nas neka se pogleda u ogledalo i vidjet će u svojim mislima, svojim riječima, svojim djelima i svome propustu – odraz svoje vlastite duše.

Bolje je časno se braniti, pa i poginuti, nego prihvatiti ropstvo.Slobodni su samo oni ljudi i narodi koji su svojim postupcima dostojni slobode.

(Codex moralis croaticum)

Iznoseći samo istinu, stvaramo podlogu za izgradnju čovjeka budućnosti, čovjeka u kojeg bi trebale biti ugrađene duhovne vrijednosti, čovjeka kojeg će krasiti dobrota, ljubav prema svemu živućem, čovjeka altruistu kojemu će biti nezamislivo izvršiti bilo kakav zločin.

(Codex moralis croaticum)

 

Zagreb, 27. 05. 2018.g

 

Mile Prpa/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)