Nastavak afere “Hotmail”: Skupina Borg trebala vratiti INA-u privatizacijom HEP-a

Vrijeme:1 min, 34 sec

 

Portal Index objavio je nove e-mailove, koji donose zaokret u aferi “Hotmail”. Iz njih je vidljivo da su članovi takozvane skupine Borg bili zaduženi i za provedbu ideje – da država vrati u svoj posjed Inu, i to privatizacijom HEP-a. Iz toga Index izvlači zaključak da je Borg bio skupina za “posebne zadatke” premijera i bivše ministrice Martine Dalić te da su imali presudan utjecaj na premijera u više važnih gospodarskih tema.

-I ima opet tajslippages projektom INA-HEP gdje smo jasno naučili da sistem prihvaća ono sto mu se sviđa, a odbacuje ono sto mu se ne sviđa ostavljajući nas da nađemo rješenje. A rješenja nema – da bi se INA kupila to se mora platiti. Tako i ovdje da bi se Agrokor oporavio to se mora platiti i jasno povući ekonomski potezi koji se moraju povući. A ekonomiji se ovdje ipak baš ne vjeruje – piše tadašnja ministrica Martina Dalić u e-mailu od 27. veljače 2017.

Tonći Korunić iz InterCapitala u e-mailu 27. veljače navodi kako kod premijera Andreja Plenkovića moraju osvijestiti ideju o lex Agrokor.

-To moramo bolje osvijestiti kod Andreja. Vidim da je njemu ova prozivkaissue, a ne bi trebala biti ako se stvari rasvijetle i predstave na pravi način – navodi se u mailu.

Predsjednik Sabora Goran Jandroković smatra da se ovim trebaju baviti nadležne institucije.

-Po meni je to neprimjeren način komunikacije, neka se time bave nadležne institucije – izjavio je Gordan Jandroković komentirajući nove mailove iz tzv. afere Hotmail.

Na pitanje je li moguće da premijer Plenković nije ništa znao o načinu na koji se upravlja hrvatskom politikom,  a riječ je o 25 posto dionica HEP-a, Jandroković je kazao kako nije riječ o upravljanju politikom, već da je postojala skupina ljudi koji su međusobno razmjenjivali svoja razmišljanja, ali to nije bila politika Vlade Republike Hrvatske.

 

M.M./HRSvijet.net/http://hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)