OPASNE PORUKE Mustafa Cerić o Karamatiću: On Bošnjacima prijeti novim genocidom

Vrijeme:1 min, 6 sec

 

Mustafa Cerić usporedio je Marija Karamatića s Radovanom Karadžićem.

“Ja vas uvjeravam, ukoliko se netko još jednom usudi da nekome drugome izabere predstavnike, to će biti kraj ove zemlje. Ja vas uvjeravam u to…”, rekao je svojevremeno Mario Karamatić, predsjednik HSS-a BiH i izaslanik u Domu naroda državnog parlamenta.

Njegove riječi zasmetale su Mustafi Ceriću pa je Karamatića usporedio s Karadžićem.

Karamatiću je poručio da je Karadžić danas u Haagu te da je muslimanski narod opstao unatoč genocidu koji su mu mnogi Karadžići predviđali, naveo je Cerić u svome tekstu.

Dodao je da kraj Bosne i Hercegovine znači i kraj Bošnjaka, a da to junačko bošnjačko srce neće dozvoliti.

Podsjetimo, Karamatić je ovu izjavu dao u kontekstu priče o izmjenama Izbornog zakona BiH, a u skladu s odlukom Ustavnog suda BiH gdje je naloženo da Dom naroda na razini FBiH nije “dom kantona”.

Bošnjačke stranke odbile su sve razgovore o potencijalnim izmjenama ovog zakona te je Središnje izborno povjerenstvo raspisalo izbore koji će se održati u listopadu ove godine, a još uvijek nije jasno kako će se implementirati izborni rezultati.

Obzirom da je Ustavni sud neke odredbe Izbornog zakona odbacio, upitna će nakon izbora biti i Vlada Federacije i imenovanje predsjednika FBiH te popunjavanje Doma naroda na državnoj.

 

I. Crnjac/Dnevnik.ba/http://dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori