Izetbegović živi u nerealnom svijetu, ovo što on radi je bogohuljenje

Vrijeme:1 min, 40 sec

 

Profesor povijesti Husnija Kamberović kazao je jutros gostujući na N1 televiziji da lider Stranke demokratske akcije i predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovini živi u fiktivnom i neralnom svijetu, a da je izjava o Erdoganu kojeg je Bog poslao Turcima bogohuljenje.

Gost emisije Novi dan je komentirao dolazak turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana u Sarajevu jučer. Ocijenio je da će se o ovom događaju još dugo pričati.

”Dugo se pričalo i puno se pričalo o tome, vjerojatno će se još dugo pričati. Mislim da će priča o tome trajati sve do izbora u BiH, mislim da to zapravo jest poruka, snažno upozorenje, signal Europi što se to događa u BiH’, rekao je gost N1.

On smatra da je u Europu poslan loš signal

”Mislim da je to jedan loš signal koji smo odaslali Europi jučer iz Sarajeva mada ne mislim da će Europa izravno reagirati u smislu nekih sankcija. Sve informacije prolaze kako je Erdogan boravio u radnoj posjeti BiH. Mislim da je suština bila u tome da je on došao na taj predizborni skup koji je bio zabranjen u drugim dijelovima Europe. To također pokazuje koliko je bosansko društvo urušeno, koliko su bosanske institucije urušene. Ukoliko bi doista u radnu posjetu dolazio predsjednik zemlje logično bi bilo da tu budu i ostali članovi Predsjedništva”, ispričao je Kamberović.

Izgubio kontakt sa stvarnošću

”Meni se čini da je Izetbegović izgubio poprilično puno kontakta s realnošću, čini mi se kao da on živi u nekm virtualnom svijetu, kao da ne vidi što se tu zapravo događa i taj krug ljudi u kojem se on kreće koji nameće jednu stvarnost koja nije realna. Ta izjava da je Bog poslao Erdogana Turcima je, rekao bih gotovo bogohuljenje. Čudio sam se, je li on htio reći da li imamo novog Božijeg poslanika na zemlji ili nešto je nešto drugo htio reći. Jaka i pretjerana izjava, ali pokazatelj svijeta u kojem Izetbegović živi i njegove bliskosti s Erdoganom”, naglasio je Kamberović.

 

Dnevnik.ba/http://dnevnik.ba /Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)