“Mainstream” Hrvatske televizije

Vrijeme:3 min, 56 sec

 

HRT mainstream

Intenzivnim medijskim praćenjem britanskog “kraljevskog vjenčanja”, Hrvatska televizija daje svoj novi doprinos kolonizaciji, odnosno primitivizaciji Hrvatske i hrvatskog naroda. Nije to dakako niti slučajno, niti HRTbez sustava. Radi se o dosljednom provođenju tzv. “mainstream” politike, čiji je Andrej Plenković samo kontinuitet, slično kao što je nakon Račana bio Sanader, odnosno gospođa Kosor, pa onda Milanović.

Dno dna Hrvatske radio televizije

Uskoro će se održati najišćekivaniji događaj godine u svijetu! O čemu se radi? Ne znate? Pa gdje vi živite? Sprema se ultimativni globalni event, kraljevsko vjenčanje! Britanski princ Harry (nije Potter) oženit će američku glumicu Meghan Markle (ne čita se Merkel)!

Autor ovog teksta skrušeno priznaje da nije do sada bio potpuno svjestan važnosti trenutka u kojem živi. No, nema straha, u Hrvatskoj postoji javna televizija. To je ona kojoj plaćamo po 80 kuna svakog mjeseca.

Naime, danas, 17. svibnja 2018., u 20,05, na Drugom programu Hrvatske televizije bit će prikazan dokumentarni HRt daysfilm: “Meghan Markle – prvih sto dana”. Štoviše, na svojoj internetskoj stranici HRT nam daje i pojedinosti o tome što moramo neizostavno pogledati. Prenosimo:

Meghan Markle – Prvih sto dana, dokumentarni film

MEGHAN MARKLE: THE FIRST 100 DAYS

Princ Harry je 27. studenoga 2017. objavio zaruke s prelijepom američkom glumicom Meghan Markle i predstavio svijetu novu veliku zvijezdu. Još od princeze Diane nijedna javna osoba nije toliko zaokupljala maštu javnosti. Obožavatelji opsjedaju Meghan kamo god pođe. Svaki komad odjeće koji odjene rasproda se u nekoliko minuta. Svaki dan završi na naslovnicama tabloida. Ona je najtraženija zvijezda u internetskim tražilicama.

U filmu Meghan Markle – Prvih sto dana pratimo njezino kretanje i pojavljivanja nakon zaruka te pritom otkrivamo kako je utjecala na britanski narod i gledamo je kroz njegove oči. Kombinirajući snimke, fotografije i anegdote mnoštva njezinih obožavatelja, ovaj film donosi priču o prvih sto dana nove Princeze naroda.

Odabrala: Mira Vočinkić

Buduća princeza svaki dan završi na naslovnicama tabloida, i njen se svaki komad odjeće koji odjene rasproda u Crnonekoliko minuta! Osim toga, Hrvati se mogu educirati o tome kako je dotična utjecala na britanski narod! I, zamislite, moći ćemo osjetiti, oprostite, doživjeti feeling tog utjecaja kroz oči britanskog naroda!

A ako slučajno propustite današnje prikazivanje spomenutog dokumentarca, ne brinite. U subotu, u 0.57 je, također na Drugom programu HTV-a, repriza tog remek-djela, kao uvod u središnji događaj, izravan prijenos Kraljevskog vjenčanja, u subotu u 14.15 na Četvrtom programu HTV-a! A u Dnevnicima na Prvom programu HTV-a već su se izvrtile najave tog događaja, a ne bojte se, bit će ih još u danima koji slijede.

Budući da je HTV toliko zauzet ovim presudnim događajem za duh koji danas vlada u Republici Hrvatskoj, ne treba ni malo sumnjati kako tog 19. svibnja javna televizija Republike Hrvatske ne će obilježiti ni djelićem ovakve pažnje 27. obljetnicu referenduma na kojem je hrvatski narod odlučio da ne želi više Jugoslaviju, već samostalnu Hrvatsku. HRT zna što je važno za razvoj podaničkog mentaliteta i osjećaja inferiornosti!

Uostalom, dovoljno je pročitati kako danas službeno glase misija i ciljevi Hrvatske televizije.

Misija

Hrvatska radiotelevizija dio je europske kulturne stečevine javnih medijskih servisa. Svojim kvalitetnim, vjerodostojnim i raznolikim programom i uslugama Hrvatska radiotelevizija čuva i promiče europske vrijednosti i temeljna ljudska prava, nacionalne i kulturne vrijednosti te pridonosi stvaranju suvremenoga hrvatskog društva.

Dakle, sve je transparentno, odnosno, posve prozirno! “Europske vrijednosti” su za HRT prve, ispred “nacionalnih i kulturnih” vrijednosti. HRT je dosljedan u provođenju svoje misije. Kada se pročitaju i “Misijski ciljevi Hrvatske radiotelevizije”, stvari postaju još jasnije. Ti su ciljevi:

1. stvarati vrijednosti za društvo i pojedinca
2. čuvati, njegovati i promicati nacionalni identitet i kulturu
3. promicati civilno društvo i temelje demokracije
4. poštovati različitosti i poticati toleranciju
5. promicati znanje i obrazovanje
6. sudjelovati u kulturnome obogaćivanju i oslobađanju potencijala
7. promicati povezivanje Republike Hrvatske s Hrvatima izvan domovine
8. poticati kreativnost i inovativnost
9. poticati poduzetništvo
10. poticati solidarnost i humanost
11. promicati medijsku kulturu i pismenost te sudjelovati u njihovu unaprjeđivanju
12. predstavljati Hrvatsku, njezine pokrajine i građane
13. očuvati i jačati povjerenje javnosti prema javnome medijskom servisu.

Hrvatska radiotelevizija promiče univerzalnost, neovisnost, izvrsnost i inovativnost, raznolikost te odgovornost prema javnosti.

S ovakvim mainstream misijama i ciljevima, Hrvatskoj dakako i ostaju samo događaji godine u obliku britanskog kraljevskog vjenčanja.

Da se radi o nekoj komercijalnoj televizijskoj kući, ovog teksta ne bi bilo, budući da tim medijskim kućama državljani Hrvatske ne plaćaju pristojbu. No, to je katastrofa za Hrvatsku kad se radi o javnoj i nacionalnoj televiziji, čijim djelatnicima, uključujući naravno i one koji odabiru programe kao što je medijsko praćenje vjenčanja u Britaniji, hrvatski porezni obveznici osiguravaju egzistenciju. Samo još jedna katastrofa u nizu, reći će sada mnogi.

 

DLovrić/HKV/https://www.hkv.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)