Više od 60 migranata pokušalo blokirati GP Velika Kladuša–Maljevac

Vrijeme:44 sec

 

Između 60 i 70 osoba afro-azijskog porijekla koje nisu posjedovale dokumente za prelazak državne granice pokušale su blokirati promet preko prijelaza Velika Kladuša – Maljevac, potvrđeno je iz Granične policije za Balkansku istraživačku mrežu Bosne i Hercegovine (BIRN BiH).

Grupa migranata pokušala je blokirati prijelaz, ali su pripadnici granične policije u saradnji s policajcima iz Bihaća uspostavili normalizaciju prometa preko prijelaza.

– Osobe se nalaze u okolini prijelaza koje osiguravaju pripadnici nadležnog Ministarstva unutarnjih poslova Unsko-sanske županije – rečeno je iz Granične policije.

Podsjećanja radi, “Facebook” stranica „Granični prijelaz Maljevac“, objavila je da migranti sjede i leže na dijelu prijelaza pod hrvatskom kontrolom, dok su okruženi policajcima. Helikopter hrvatske policije nadlijeće prijelaz, a veći je broj i pripadnika Granične policije BiH.

Iz policijske uprave Karlovac su za BIRN BiH kazali da su migranti u “nadležnosti resornih tijela BiH” te da nisu prešli granicu, prenosi

BIRN/Fena/Hrvatsko nebo

Odgovori