Plenkovićev mainstream: Otpremina, pa novo zaposlenje

Vrijeme:1 min, 27 sec

 

 

Dok se Hrvati iseljavaju, nekima nikad bolje

Srđan Vlaović, HNS-ov kadar i bivši ravnatelj Hrvatske agencije za obvezne zalihe nafte i naftnih derivata (HANDA), koji je tu agenciju vodio od srpnja 2013. do travnja 2017., kada je otišao s pola milijuna kuna bruto (oko 250.000 kuna neto) otpremnine, odnedavno radi u Hrvatskom operatoru tržišta energije (HROTE),Novac piše Jutarnji list.

Inače, se radom u HANDA-i osim po otpremnini nije proslavio. U državnoj reviziji HANDA-e za 2015. (objavljenoj 2017.) utvrđeni su propusti koji se odnose na planiranje, računovodstveno poslovanje, rashode, formiranje i skladištenje zaliha nafte i naftnih derivata, javnu nabavu, ekonomski dvojbeno trgovanje zalihama, korištenje četiri puta prevelikog prostora, plaćanje parking mjesta koja nisu potrebna itd, navodi Jutarnji list.

Revizija je, među ostalim, utvrdila da je Agencija plaćala 3-5 parkirnih mjesta, a imali su jedno službeno vozilo. Imali su i sedam zaposlenika koji su koristili čak 428,55 kvadrata poslovnog prostora, a imali su i nepotrebne milijunske troškove zbog isto tako nepotrebnog spora s Janafom. Zato je to izvješće Vlaovićev nasljednik u tadašnjoj HANDA-i, Zdeslav Matić, poslao u DORH na daljnje postupanje.

Natječaj: Komunikacijske vještine, fleksibilnost, timski rad

Natječaj za posao u HROTE-i je, uzgred, bio dosta općenit, pogotovo u svjetlu potrebnih kvalifikacija i kompetencija. Uz komunikacijske vještine, fleksibilnost, timski rad i sl., tražila se osoba koja ima minimalno pet godina iskustva, od toga tri u energetskom sektoru, iskustvo u provođenju postupka javne nabave, dobro poznaje državnu i javnu upravu, kreativna je itd. U opisu poslova, pak, stajala je izrada mjesečnih obračuna i naloga za isplatu u sustavu poticanja obnovljivih izvora i kogeneracija, izrada plana sredstava na kvartalnoj, polugodišnjoj i godišnjoj razini itd, navodi Jutarnji list.

 

HKV/https://www.hkv.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)