Stara diplomatsko-obavještajna mreža za novo veleposlaničko premrežavanje

Vrijeme:3 min, 15 sec

 

I tako to krene, obično „iz dobro obavještenih krugova“ vijest se perfidno spusti u medije, ali uvijek s namjerom i po narudžbi: ovaj put preko „Večernjeg lista“ i koliko god veleposlaničko imenovanje bilo iznenađujuće, čak i skandalozno, ali medijski ishvaljeno i obrađeno – postane svima prihvatljivo i trgovanje uslugama i protuuslugama se nastavlja unedogled.

Nije za vjerovati koliko je večernjakova novinarka Sandra Veljković išla ispod profesionalne razine i nahvalila navodno buduću hrvatsku veleposlanicu u Izraelu, Veselu Mrđen Korać.  (link https://www.vecernji.hr/vijesti/u-izrael-salju-diplomatkinju-koja-je-lobirala-za-gotovinu-1244343 )To majka za kćerku ne bi napisala. Zaista se potrudila zaobići delikatne dionice životopisa i ukrasiti „lik i djelo“ bivše hrvatske poslanice u Kanadi (2005. – 2010.), danas načelnice sektora za europske države MVP.

Novinarka je zaobišla malverzacije dok je Vesela Mrđen Korać službovala u Otawi, njeno ushićeno izjašnjavanje o Titu kao najvećem sinu naroda i narodnosti, maltretiranje diplomatskog osoblja kod obavljanja vjerničkih obreda (slučaj Miljenka Knezovića), preskočila suprugovu razbijačinu službenog automobila i da se ne nabrajaju sve pritužbe bahatog ophođenja Vesele Mrđen Korač prema službenicima veleposlanstva.

Ali zato je novinarka u eter podmetnula laži o tome da je Vesela Mrđen Knezović kao veleposlanica u Nizozemskoj (2011. – 2015.) u zatvoru posjećivala generala Antu Gotovina i „utjecala na rad Haškog suda“!? Zar novinarka vrijeđanjem inteligencije čitateljstva(?) namjerava još više uglancati njeno veleposlaničko službovanje u Nizozemskoj(?), jer na koji to način veleposlanici utječu na rad bilo kojeg suda, k tome još i Haškog? Možda je pokušala doći do generala Ante Gotovina po naputku Vesne Pusić, ali to je onda dobar razlog da se „zbog lične bezbednosti“ naš general s njom nikad nasamo ne sastane.

Zahvalio se, istina, general Ante Gotovina po povratku u Zagreb na Trgu bana Jelačića veleposlanstvu Hrvatske u Nizozemskoj; zahvalio se i Zoranu Milanoviću, predsjedniku Vlade, i Ivi Josipoviću, predsjedniku Republike Hrvatske – u trenutku istine o Domovinskom ratu i slavlju sjajne pobjede pravde. General Ante Gotovina gentelmenski je prešao preko izdajničkih uvreda tadašnje hrvatske Vlade i tadašnjeg Predsjednika te se s smješkom na licu narugao zboru hrvatskih izdajnika koji je pun straha iščekivao povratak hrvatskog viteza. Među njima se našla i veleposlanica Mrđen iz legla srpskih crnogoraca, udata Korać iz „otmjene“ dinastije srbijanskih četnika i ljotićevaca.

Zar Hrvatska nema svoga sina, uglađenog i obrazovanog, na primjer, hrvatskog branitelja koji može nastaviti i dodatno razviti izvrsne savezničke odnose Izraela i Hrvatske? Ima li Hrvatska osobu upućenu u vojne stvari i geopolitiku Bliskog istoka, dobrog poznavatelja Europske Unije i NATO saveza ili nam „proverena“ yugo-mreža zlatne komunističke mladeži treba voditi Hrvatsku? Što će nam država ako je sami ne možemo voditi, ako je će po svijetu predstavljati uljezi?

Možda Vesela ima za hrvatsku javnost nepoznate reference pa je sada podupire Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, jer je za nju lijepila plakate u predizbornoj kampanji, na primjer. Ili je to isto činila za Andreja Plenkovića, birala mu košulje i kravate? Tko tu koga “lijepi i omekšava”: je li moguće da Mate Granić još ima svoje prljave ljepljive prste po kadrovskim listama i listama imenovanja pa vraća opasne dugove kako ne bi završio u istražnom zatvoru? Sada intrigom preko „Večernjaka“ spušta priču o imenovanju kao gotovu stvar pa manipulira i Banskim dvorima i Pantovčakom.

Javnosti je preko glave bizarnih imenovanja i saboterskog aktiviteta u hrvatskoj diplomaciji. SDP je davno sjašio s vlasti, Ivo Josipović je zaboravljen i uz hrvatskoj državnosti lojalan Pantovčak niti jedno se bizarno, redovito protuhrvatsko, imenovanje ne smije provući.

Ipak, čini se da duh Ive Josipovića i Saše Perkovića još nastoji lebditi nad Pantovčakom, a Pusićkini antifa kadrovi drmaju MVP. Međutim ustroj hrvatske diplomacije koncipiran je tako da nitko ne može biti imenovan bez amenovanja Prdsjednice. Dakle na Predsjednici je otjerati, raskužiti i okaditi! I bez popravnih ispita ubuduće! Ili nam preostaje nadati se da Izrael neće dati pozitivan agreman, jer rade za dobrobit Republike Hrvatske.

 

Damir Nuić/HRSvijet.net/http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)