ŠIROKI BRIJEG: Mimohodom sa stjegovima ratnih postrojbi obilježen Dan hrvatskih branitelja

Vrijeme:52 sec

 

Nema odabrana galerija ili galerija je izbrisan.

 

Mimohodom branitelja s 21 stijegom širokobrijeških ratnih postrojbi obilježen je ”Dan hrvatskih branitelja Grada Širokog Brijega” koji se prvi put od ove godine obilježava 7. svibnja.

U mimohodu od dvorane Pecara Ulicom fra Didaka Buntića do Trga širokobrijeških žrtava sudjelovali su branitelji, predstavnici vlasti, limena glazba Oružanih snaga BiH i Mažoretkinje Široki, izvještava Bljesak.info.

Na središnjem trgu uslijedile su protokolarne radnje čitanja kratke povjesnice o sudjelovanju širokobrijeških branitelja u proteklom Domovinskom ratu, prisjećanje na broj žrtava, te su svečano prinošeni stjegovi širokobrijeških ratnih postrojbi, položeni vijenci i zapaljene svijeće znak zahvalnosti i sjećanja na sve poginule.

Nakon toga u kinu Borak je održana svečana akademija na kojoj su uz branitelje nazočili predstavnici svih razina vlasti iz BiH te iz Hrvatske.

Sve je okončano domjenkom i druženjem u ugostiteljskom objektu ”Park” na središnjem trgu. Današnju svečanost organizirali su Odbor za branitelje i ratne stradalnike Gradskog vijeća Širokog Brijega i gradske braniteljske udruge, prenosi Bljesak.info.

 

HMS/http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)