Thompson nije kriv, pokličem ‘Za dom spremni’ nije remetio javni red i mir

Vrijeme:49 sec

 

Marko Perković Thompson nije kriv za remećenje javnog reda i mira vezano za poklič ‘Za dom spremni’ tijekom izvođenja pjesme “Bojna Čavoglave” na koncertu u Slunju 8. kolovoza prošle godine na proslavi obljetnice vojno redarstvene akcije “Oluja”.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, sutkinja je obrazložila kako nije dokazano da je počinio kazneno djelo koje mu se stavljalo na teret. Pojasnila je da poklič ‘Za dom spremni’ tijekom izvođenja pjesme ‘Čavoglave’ nije bio praćen političkim porukama niti je izazvao remećenje javnog reda i mira. Sutkinja je istaknula kako je poklič ‘Za dom spremni’ sastavni dio pjesme ‘Čavoglave’.

Pjevač nije dolazio na ročišta, a izjasnio se da nije kriv i to prema obrani koju je iznio putem zamolbenog Prekršajnog suda u Splitu.

Thompsona je na sudu u Slunju branio odvjetnik Davorin Karačić, koristeći se originalnim nosačem slike i zvuka te podacima Hrvatskog društva skladatelja (HDS), kako bi dokazao da su riječi spornog pozdrava ustvari stihovi pjesme “Bojna Čavoglave”.

 

Direktno.hr/Hrvatsko nebo

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)