Valentin Inzko: Ako je političarima stalo do BiH onda još ima vremena za reformu izbornog zakona

Vrijeme:57 sec

 

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Inzko izjavio je kako se nada da će političke stranke u BiH iznaći rješenje za izborne reforme koje osiguravaju nesmetanu provedbu izbornih rezultata u skladu s odlukom Ustavnog suda BiH.

-Bio sam dosljedan. Političke stranke u BiH stoga moraju naći rješenje za izborne reforme koje osiguravaju nesmetanu provedbu izbornih rezultata u skladu s odlukom Ustavnog suda BiH. Još uvijek nisu iscrpljene sve opcije. Ako postoji iskrena politička volja i ako je političarima stalo do te zemlje i njenih građana, kao što tvrde, onda još ima vremena. Već smo ranije vidjeli da je BiH zemlja u kojoj se rješenja često nalaze u posljednjem trenutku. Trenutačno, EU i SAD koordiniraju proces među političkim strankama i ja ga zdušno podržavam. OHR također pruža pomoć pravnom ekspertizom, kad se to od nas zatraži – izjavio je visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Inzko u razgovoru za Večernji list.

Smatra da treći entitet nije moguć bez suglasnosti sve tri strane.

-Takve sveobuhvatne promjene zahtjevale bi suglasnost predstavnika sva tri konstitutivna naroda… – rekao je, između ostalog, visoki predstavnik u BiH u razgovoru za Večernji list.

 

Hrvatsko nebo

Odgovori