Mile Prpa: Hrvatski Titanik tone, tone, a narod spava…spava..!

Vrijeme:5 min, 0 sec

 

 

Ništa tako dobro ne simbolizira Hrvatsku (kao novo nastalu državu)  koja je na svom prvom plovu kroz budućnost svoje nezavisne opstojnosti – kao svojevremeno najveći putnički brod na svijetu Titanik na svom prvom i zadnjem putovanju preko Atlantika. (Iz britanske  luke Southampton pravac Newyork).

I na tome brodu  u donjoj drugoj klasi  bili su putnici (sirotinja koja je jedva skupila toliko da plati voznu kartu) misleći da idu u svijetlu budućnost, bili su zaključani i tretiran kao stoka sitnog zuba.

A iznad njih u raskoši i sjaju nalazilo se društvo bogatuna, plesalo se, pjevalo, ispijalo najskuplje šampanjce, i zajedno s projektantom broda uživali u najvećem  i najraskošnijem brodu – “Brod kojeg ni Bog ne može potopiti.”

Tu su uzrečicu ponavljali pri ulasku u brod, ponavljali je i za vrijeme plovidbe. Kod ukrcavanja u brod jedna je žena urlala – Ne ulazite u brod, taj će brod potoniti, a putnici koji  se ukrcavali smatrali su je luđakinjom.

I kad je Titanik preplovio oko pola oceana, udario je u ogromnu santu leda i potonuo na njegovo  dno.

Zbog neozbiljnosti i nesmotrenosti i lakomislenosti  posade, a i pritiska glavnog projektanta broda, da se vozi najvećom brzinom, unatoč brojnim upozorenjima da na putu prijeti opasnost, na to se nitko nije obazirao od kapetana do brojne posade .

Tad je orkestar na brodu zasvirao reqvijem, dok se stoka sitnog zuba utapala u hladni ocean zajedno s brodom, a bogatuni (viša klasa) panično uskakali u čamce za spašavanje kojih ni za njih nije bilo dovoljno.

Sve je identično s nastankom i stanjem naše “neovisne” Hrvatske u njenom plovu u svjetlu budućnost, kako su nam to obećavali političari, a narod im vjerovao.

Projekt upravljanja Hrvatskom od samog je početka bio krivo postavljen i funkcionalno  promašen, kao krivo nasađeni alat kojim se ništa dobro ne može napraviti. Država je postala tajkunski i mafijaški Kalifat  ili široki Uhljebistan.

Na  krađi i otimačini  i posebno rasprodaji narodnog dobra tajkuni su nicali kao gljive poslije kiše, a uhljebisti mahom bivši komunistički kadrovi zauzeli su sve pozicije tamo gdje god se financira državnim, županijskim i lokalnim proračunima. Za mali narod stvoren je gigantski nefunkcionalni birokratski upravljački aparat koji je mnogo toga zakočio, koji nemilosrdno guta veliki dio prihoda iz proračuna i koji nikada nije bio niti je mogao biti funkcionalan.

Glavnu ulogu u vlasti preuzimale su izmjenično desne, pa lijeve političke stranke – sve sumnjivog političkog morala i bez osjećaja ljudskosti. Sve do danas ponašale su se bezbrižno, lakomisleno, poput posade broda Titanik na svom prvom i posljednjem plovu.  Najveća im je moralna vrlina bila sebičnost i bahatost, posebno bahatost prema narodu.

Iako su mnogi pojedinci i brojni intelektualci (pošteni dio inteligencije kako je godinama govorio JBT), upozoravali hrvatsku politiku da im hrvatski brod ne plovi u dobrom  smjeru , upozoravali su na brojne probleme, ali to je bio govor gluhim ušima koje ništa od toga nisu željele ni čuti, a kamo li po njihovom uputstvu postupiti.

U cijelosti zatvorili su vrata gospodarski moćnoj, domoljubnoj i dobronamjernoj hrvatskoj dijaspori. Najveća narodna bogatstva rasprodali su u bescijenje po sustavu ili pravilu – žrtvuje se cijeli vol, da se osobno dobije šnicl.

Svira li se danas  Hrvatskoj Requiem?!

Poput Titanika u veliku santu, naša Hrvatska je udarila u ogromnu petstomilijunsku EU.

Koja nas nemilosrdno guta, usisava sve ono iz Hrvatske što imalo vrijedi. Masovno seli iz nje hrvatska inteligencija i mladi stručnjaci svih profila, vodeći za sobo svoje  obitelji. Ali i mnoštvo radnih ljudi sa svojim obiteljima.

Kod ulaska u EU euskeptici, (poput one žene koja je kraj broda vikala da ne ulaze), urlali su i upozoravali što će nam se dogoditi zbog nepromišljenog i dobro nepripremljenog i ne razrađene procjene o rizicima ulaska u EU. Kao što je ogromni ocean progutao najveći brod na svijetu Titanik, taka EU usisava  naš mali narod, uz široku pomoć “hrvatskih” naprednih i europejskih političara. Jesmo li još jednom postali guske u magli?

Ogromna prostranstva od Istočne Slavonije, Dalmatinske zagore, like, Gorskog Kotara, s brojnih otoka, ali i iz svih drugih krajeva negdje više negdje manje, pojavljuje se ista slika pustoši, narod naglo i masovno nestaje – ne rađa se i iseljava. Guta ga najveća masonska tvorevina  EU s središtem u Brusselesu, koju vodi birokracija od najmanje stotinjak tisuća birokrata. Guta cijele narode poglavito male, i na njihovo mjesto dovode azilante, ponajviše za to da se u njoj zatre osjećaj domoljublja, da se sve izmiješa i da se izgubi identitet i karakter nacije i kategorije nacionalno.

U hrvatskom narodu kao i kod njegovih političara nema mudrosti, a kod političara ni volje da se to zaustavi. Oni narodi koji se tome suprostavljaju poput Mađara, proglašavaju se nacionalistima, fašistima, neprijateljima civilizacije, zatucanim nazadnim  fašistoklerikalcima , diktatorskim režimom, i svim mogućim pogrdnim i neprimjernim nazivima.

Svira li se danas  Hrvatskoj Requiem! (Requiem for a Dream)

Hrvatski Titanik tone, tone, a narod spava…spava!!!

Ni Istambulska konvencija (IK-ača) nije ga mogla do kraja probuditi iz njegove pospanosti,

a riječ je samo o dva razloga zbog čega je ona u Hrvatskom parlamentu ratificirana – to je uvođenje rodne nakaradne ideologije, i razbijanje prije svega kršćanskih obitelji.

Drugi razlog je njena umočenost duboko u Državni proračun – svake godine košta milijardu kuna (Usporedbe radi ugovorena je izgradnja cijelog Pelješkog mosta za dvije milijarde kuna, pa si onda mislite).

Izgleda da se opet ubija, žrtvuje cijeli vol da bi se osobno dobio šnicl. Naravno, to će biti ispod stola i nedokazivo. Tko će dobro umočiti brk u maslac Državnog proračuna?! Zna se!!!

Da citiram mladog Davora Dijanovića:

“Hoće li se Hrvatska pretvoriti u neman koja ždere vlastitu djecu. Hoće li napokon netko reći sviračima da Titanik tone i da je sve manje izgleda za spašavanje?”(D.D.)

Ponašamo se po onoj narodnoj  – “Kuća gori a baba češlja kosu”

Uz neznanje i nesposobnost ,ako je na vlasti, ide i agresivnost,  oholost i prepotencija.,

(Codex moralis Croaticum).

 

“Nitko tako olako ne prepušta sudbinu naroda kao nedozreo i neodgovoran političar.”

“Duh ljubavi prema svome narodu je najveći duh pokretač njegove opstojnosti, njegove budućnosti i njegove sreće.”

(Codex moralis Croaticum)

 

Mile Prpa/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.