VULIN PONOVO PROVOCIRA Srbijanski ministar proglašen personom non grate u Hrvatskoj

Vrijeme:1 min, 17 sec

 

 

Nakon nagađanja o njegovu mogućem dolasku u Hrvatsku, srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin ponovno provocira. Kaže da o njegovu dolasku može odlučiti Aleksandar Vučić. Ali ga ne spominje kao srbijanskog predsjednika, nego kao vrhovnog zapovjednika Vojske Republike Srbije, prenosi HRT.

 

Hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova u noti koju je uputilo Veleposlanstvu Republike Srbije u Zagrebu, osudilo je najnoviju Vulinovu izjavu i podsjetilo da je Republika Hrvatska suverena država, članica Europske unije i NATO-a, u kojoj o ulasku stranaca odlučuju isključivo mjerodavne hrvatske institucije, u skladu s hrvatskim zakonima.

“Spominjanje vrhovnog zapovjednika Vojske Republike Srbije Aleksandra Vučića kao osobe koja odlučuje o bilo čijem dolasku u Republiku Hrvatsku neprimjeren je i neprihvatljiv pokušaj negiranja suvereniteta Republike Hrvatske.

Nakon sramotnog izgreda koji se 18. travnja 2018. godine dogodio u Narodnoj skupštini Republike Srbije prilikom službenog posjeta predsjednika Hrvatskog sabora, ova izjava ministra obrane Republike Srbije Aleksandra Vulina predstavlja dodatnu provokaciju koja sigurno ne pridonosi razvoju dobrosusjedskih odnosa i punog međusobnog uvažavanja.

Zbog te izjave ministar obrane Republike Srbije Aleksandar Vulin do daljnjega nije dobrodošao u Republiku Hrvatsku”, navodi se u priopćenju.

Ranije tijekom dana mogući Vulinov dolazak u Hrvatsku komentirao je premijer Andrej Plenković. “Mi očekujemo da svako onaj tko dolazi u Hrvatsku poštuje hrvatsku državu. A on je znao prilikom svojih boravaka ovdje znao imati i neprimjerene i uvredljive izjave i nismo sigurni da je u ovom trenutku to najbolje rješenje”, ustvrdio je.

 

hms.ba/ http://hms.ba/Hrvatsko nebo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)