TROŠKOVI PROVEDBE IK – Plenković svojim „sluškinjama“ udijelio ogroman državni novac

Vrijeme:7 min, 44 sec

 

Nakon Zagreba i na  splitskoj Rivi je održan veličanstven prosvjed protiv ratifikacije Istanbulske konvencije Nije bilo uzalud. Ni slučajno. Bez obzira na to što je nakon prosvjeda IK ipak ratificirana, Hrvatska nije šapatom pala. Naprotiv. Ovo je zajednički početak – na jednoj strani svojevrsnog „hrvatskog proljeća“ i na drugoj strani početak kraja svih onih koji su se usudili ignorirati većinsku volju hrvatskog naroda. Jednog dna bit će u Hrvatskoj jedna nova vlada i s njom referendum o ukidanju ratifikacije IK. U Zagrebu i Splitu načuli smo oluju koja se približava plenkovićizmu, komunizmu i liberalističkom ekstremizmu i sve jače se čuje. Neće hrvatskom narodu i braniteljima krojiti kapu oni koji su u punoj snazi tijekom Domovinskog rata svoje stražnjice anemično sklonili u sigurnost Bruxellesa. Neće im pomoći ni njihovi „neovisni“ mainstream mediji. Koliko su pod šapom moćnika dokazuje činjenica da ovaj put, nakon gafa na zagrebačkim prosvjedima,  anemični mediji nisu smjeli objaviti broj prosvjednika na splitskoj Rivi. Puhali su i na hladno te su čitav dan i noć čekali na brojke Velikog Vođe i njegovog ministra policije.

Lijevo-liberalistički i anemični portali isticali su naslovnice u kojima su omalovažavali prosvjednike tvrdeći kako protiv svete IK i druga Plenkovića prosvjeduju zatucani katolibani.  Od Plenkovića i njegovih aktivista preuzeli su i etiketu „Neznalice“.

U Splitu stoka se okupila, Rulja, Krezubi, niskog čela, Zapjeniti, Mahom uvezeni bosanski katolici, Hercegovački kriminalci, Desničarski fašisti URLAJU – jednoglasno su „naprednjaci“ skičali. Nakon fingiranog sukoba oko niškorisne reinterpretativne izjave i ratifikacije ostrašćeni plenkovićevci  slave zajedno s ljevo-liberalističkim ekstremistima. Ismijavaju se protivnicima IK jer, navodno, više ne rulaju nego sada kmeče.

Udruženi u IK OOUR lijevo-liberalni i plenkovićevci su svoje ručice složno ukrižili baš kao partizani u Kozaračko kolo. Iz tog ganutljivog milovanja samo se čeka kad će ruknuti ljubavna ponuda – tko nas bre zavadi. Promatrati taj protuideološki blud između lijevo-liberalnih i plenkovićevaca ravno je Guliverovoj tragikomediji koju je doživio „nasukan“ u zemlji Liliputanaca. Nepoznanica je jesu li Liliputanci u Hrvatskoj svjesni da oni danas slave početak svojeg kraja?!

Od pune Rive na suprotnoj strani je s Matejuške tek desetak članica udruge Domine, u pratnji čak dvadesetak ushićenih ljevičarskih novinara, došlo dati podršku IK. Plenkovićevi i lijevo-liberalni mediji tih desetak IKača nazvali su „uspješnim prosvjedom“ za IK?! Ni one nisu urlale nego su uz obalu čučale i zavirivale si među noge tražeći svoj rod.  

Zašto „naprednjaci“ nisu organizirali svoj prosvjed za podršku IK, da ih jednom izbrojimo, nego se obvezatno nalijepe na tuđe prosvjede?! Ne bi li okupljenu masu isprovocirali na nasilje, ili?!  Baš zato su u Splitu na prosvjednike protiv IK ti isti „naprednjaci“ bacali jaja zbog čega se i danas ostrašćeno cerekaju. Nisu to bila tek obična jaja nego Plenkovićeva – odsječena na panju respektabilnog dijela izvornog HDZ-a, apsolutne većine hrvatskog naroda i Katoličke crkve. Zato su prosvjednici bezmudića pozvali na ostavku. Prosvjedi nisu bili samo protiv IK nego puno više protiv autokratskog premijera Plenkovića.

U hramu hrvatske državotvornosti ipak je ratificirana antihrvatska i antikršćanska IK. Ratificirale su je petokraka i Plenkovićevi izdajnici. Četrnaest hadezeovih zastupnika glasovali su protiv i time su kao domoljubi ušli u hrvatsku povijest. Zastupnici koji su glasali protiv IK. Protiv ratifikacije Istanbulske konvencije glasovali su HDZ-ovi Ante Babić, Milijan Brkić, Stevo Culej, Ivan Čelić, Marija Jelkovac, Anton Kliman, Miro Kovač, Tomislav Lipoščak, Davor Lončar, Franjo Lucić, Davor Ivo Stier, Ivan Šipić, Petar Škorić i Miroslav Tuđman, Suzdržan je bio HDZ-ov Ivan Šuker. Iako su bili nazočni u Saboru HDZ-ovi zastupnici iz BiH Božo Ljubić i Željko Raguž ignorirali su prethodno njima upućene ucjene i prijetnje od strane  premijera Plenkovića i nisu glasovali za ratifikaciju. Ova časna grupa saborskih zastupnika iz HDZ-a osigurala je sjeme za sutrašnji prohrvatski HDZ, dostojan djela i doktrine utemeljitelja stranke i oca Hrvatske dr. Franje Tuđmana.

Opet je sve do HDZ-a. Hoće li demokršćani najuriti Plenkovića i njegove Njonje ili će oni najuriti njih – što direktno što indirektno budućom rekonstrukcijom vlade i smanjenjem broja ministarstava – ili će neposlušni zastupnici svoj demokršćanski rod promijeniti u njihov antihrvatski. Jedno je sigurno – demokršćanski HDZ i Plenkovićeva lijeva autokracija ne idu skupa.

Na žalost, IK-ača je prošla ali je, nakon što se magla razišla, makar sve vidi i to je prednost. Brkate babe iz ljevičarsko-liberalnih udruga zadovoljno trljaju ruke i jedva čekaju gozbu od milijardu kuna po godini. Još se mastilo na ratifikaciji nije ni osušilo a na VL-TV rodno ludilo već je počelo devastiranjem hrvatskog jezika: „Je li hrvatski jezik rodno ravnopravan?“.

Oni koji su prvo glasovali za ratifikaciju svoje pseudoznanosti u vidu rodne ideologije,  već 14. travnja 2018. ista ta egela – Plenkovićeva, Bernardićeva, Jokićeva, Pupovčeva, Srnavkina i Pusićkina – u Zagrebu i Splitu je prosvjedovala protiv pseudoznanosti pod parolom „Marš za znanost  5 do 12″. Na tom minijaturnom skupu njihovi su mediji odmah imali „preciznu“ brojku od par tisuća okupljenih ljudi, ni slučajno par stotina. Ah da, oni „naprednjaci“ nisu urlali.

Koliko košta IK podvala – „naprednjaci“ naprijed, „nazadnjaci“ stoj   

Iako zagovaratelji Istanbulske konvencije tvrde kako ona nije skupa i njenu cijenu uporno umanjuju, činjenice ih neumoljivo demantiraju.  Ranije je na Odboru za ljudska prava Sabora RH iznesen podatak kako će u slučaju stradanja žrtve život jedne žene, sa svim prethodnim i naknadnim troškovima, u prosjeku koštati državu između 300 i 500 tisuća eura.

Pored suverenističkih, političkih, ideoloških i svjetonazorskih prijepora vezanih za rodnu ideologiju u IK ovaj financijski prijepor nije problem samo za Hrvatsku, kako to ljevo-liberalistički i Plenkovićevi  mediji i apologeti naglašavaju, nego su iste prigovore iznijeli, između ostalih, i jedna super liberalna Danska i još ranije V. Britanija.

Vlada je s današnje sjednice poslala odgovor Ivanu Viliboru Sinčiću, saborskom zastupniku Živog zida, na upit o troškovima provedbe Istanbulske konvencije. U pink boju odjevene „sluškinje“ konačno su odahnule i zadovoljno trljaju ruke – „oparile“ su se samo tako.

„Nacionalnom strategijom se propisuju mjere zaštite žrtava nasilja u obitelji, a ista se u potpunosti oslanja na Konvenciju, odnosno svaka mjera Nacionalne strategije utemeljena je na jednom ili više članaka Konvencije.

Slijedom navedenoga, u državnom proračunu osigurana su financijska sredstva na pozicijama državnih tijela, za 2018. godinu u iznosu od 71.082.327,00 kuna, dok su za 2019. planirana sredstva u iznosu od 70.566.264,00 kuna. Navedeni iznosi čine zbroj financijskih sredstava već osiguranih za provedbu mjera Nacionalne strategije zaštite od nasilja u obitelji za 2018. godinu u iznosu od 69.592.327,00 kuna i 2019. godinu u iznosu od 69.076.264,00 kuna te dodatnih sredstava osiguranih za provedbu Konvencije u iznosu od 1.490.000,00 kuna za 2018. godinu i 1.490.000,00 kuna za 2019. godinu. Sva sredstva potrebna za provedbu Konvencije u narednim godinama bit će osigurana u okviru limita ukupnih rashoda nositelja provedbe.

Nadalje, temeljem provedenog postupka natječaja na programskom području koje obuhvaća prevenciju nasilja odnosno usmjereno je provedbi Nacionalne strategije zaštite od nasilja u obitelji, područje Prevencija nasilja u obitelji, mjere br. 3. financijski će se poduprijeti provođenje programa i projekata organizacija civilnoga društva koje rade na prevenciji pojave i suzbijanju različitih oblika nasilja u obitelji u okviru rada savjetovališta i svake se godine, temeljem stručne procjene imenovanih povjerenstava, izabiru najkvalitetniji projekti organizacija civilnog društva s kojima Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku sklapa ugovore.“ 

Ni manje ni više nego 17 tzv. civilnih udruga?! Je li se netko dosjetio kako je Hrvatska manja od SAD-a, Kanade, Njemačke …., ali nas to ne sprječava na državnoj sisi  imati više antihrvatskih džabljebaroša nego li u navedenim državama koje su teritorijalno i stanovništvom višestruko veće i brojnije?!

Politički mrtvac slavi Pirovu pobjedu

Premijer Plenković može početi sa slavljem svojeg samoubojstva iz zasjede. On je protivno volji dijela hadezeovih zastupnika u Saboru, apsolutne većine hadezeovog biračkog tijela i hrvatskog naroda, postigao veličanstvenu Pirovu pobjedu. Hrvatska je u Plenkovićevom dijelu HDZ-a umjesto dosadašnje demokršćanske stranke dobila prvu stranku lijevog centra koja – za razliku od komunističke pravne sljednice SDP-a – ne baštini komunizam i Tita, što je ipak određeni napredak.

Premijer je već sada politički mrtvac samo što on, kao pravi samoljubljivi autokrat, to ni ne zna. Ima vremena, saznat će. Najkasnije do idućih izbora. Ili će ostati predsjednik HDZ-a u oporbi, ili će on i njegovi Liliputanci biti politički smaknuti da bi HDZ mogao na izborima pobijediti. Ako Plenković nakon crvenog kartona u HDZ-u ne završi kod svojih mentora u Bruxellesu, onda mu je funkcija predsjednika stranke dostupna jedino još u SDP-u ili HNS-u. Predsjednik SDP-a Davor Bernardić jako je zabrinut, jer ni u njegovoj partiji nema mjesta za dva predsjednika istovremeno.

U suprotnom, ako Plenković ostane predsjednik HDZ-a ni prelazak u oporbu ne će ga odveć zabrinuti jer će pobjedom SDP-a s tom partijom tvoriti koaliciju u vladajućoj većini. Manje-više sve se poklapa s onim što je saborski zastupnik Hrasta Hrvoje Zekanović rekao u emisiji Večernji TV:

„Nažalost ova Vlada će ostati na vlasti. Glasači HDZ-a sigurno su razočarani i Vlada ne bi trebala imati potporu, no mislim da će se ovo nastaviti još dvije godine. Trudio sam se dok sam bio dio vladajuće većine, ali nije bilo odjeka. Hrvatska je izgubila suverenitet, gospodarski je na koljenima, a tisuće ljudi napustile su zemlju… Isto tako siguran sam da će doći i do koalicije HDZ-a i SDP-a, ona je već dogovorena“.

 

Filip Antunović/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)