Laslo Torma: Tko se Srba boji još ?

Vrijeme:3 min, 40 sec

 

 

Svi znamo onu narodnu rugalicu “Tko se vuka boji još…?”, i sigurno je da se “Vuka” tj. Srba nisu bojali, i ne boje se svi koji su se borili za neovisnu Hrvatsku državu u domovinskom ratu, no odgovor na ovu parafraziranu narodnu rugalicu bi svakako mogao biti da unatoč svojim često bahatim i podcjenjivačkim držanjem, i nenarodnim postupcima prema vlastitom narodu, hrvatskoj političkoj “eliti” se “tresu gaće” pred Srbima i pred Srbijom. I to pred Srbima u Hrvatskoj, i Srbima van Hrvatske, a pred Srbijom u međunarodnim odnosima.

Evo nekoliko argumenata za to.

U hrvatskom Saboru se donose odluke, a na osnovu pritisaka od strane Srba u Hrvatskoj, da se zabranjuje korištenje izričaja Za dom spremni, ali se ne poduzima ništa kada se u istom tom Saboru izvikuje Smrt fašizmu, sloboda narodu, kao “šlag” na tortu sačinjenu od optužbi Hrvatske i Hrvata da se u Hrvatskoj budi ustaštvo i fašizam, koju iznose saborski zastupnici po nacionalnosti Srbi. Hrvatska politička “elita” ne reagira na nečuvenu Deklaraciju o nesnošljivosti, donijetu na zahtjev predstavnika Srba u Hrvatskoj, i ne reagira na organizirane četničke derneke po Hrvatskoj, a ne reagira ni na proslavu dana Srpske Vojske usred Zagreba ?!

Hrvatska Vlada financira srpske tiskovine Srba u Hrvatskoj koje otvoreno vrijeđaju hrvatsku državu, hrvatsku državnu himnu, i kontinuirano objavljuju protuhrvatske tekstove. Hrvatska politička “elita” unatoč članstvu Hrvatske u NATO-u i EU-u, skrušeno i ulizički zagovara svakovrsnu pomoć Srbiji za ulazak u članstvo EU, unatoč tome što čelnici EU-a neprestano ponavljaju mantru o potrebi stvaranja nekog novog balkanskog zajedništva, što praktično znači da sa Srbijom trebamo imati odnose od kakvih smo pobjegli izlaskom iz Juge.

Hrvatska politička “elita” poziva četničkog Vojvodu u posjet Zagrebu, i dočekuje ga prostirući crveni sag pod njegove noge, i omogućava mu sastanke sa Srbima u Hrvatskoj, pri čemu se naklapa o “teškom” položaju Srba u Hrvatskoj ?! Istovremeno predsjednik hrvatskog državnog Sabora, iz javnosti nepoznatih ozbiljnijih razloga, ide “na noge” Srbima u Beograd, gdje ga dočekuju s vrijeđanjem u srpskoj skupštini i gaženjem hrvatske državne zastave !!!

Hrvatska politička, policijska i pravosudna “elita” ne poduzima ništa protiv Srba koji su se s oružjem u ruci borili protiv
Hrvatske, činili zločine protiv čovječnosti ubojstvima i silovanjima, a koji se slobodno šetaju Hrvatskom, a u Vukovaru se smiju u lice svojim žrtvama silovanja za vrijeme srpske agresije.

Zapitajmo se što bi se desilo da u skupštini Srbije neki Hrvat počne uzvikivati -“Četnici, četnička ste država…”, ili da li bi srbijanska vlada financirala hrvatsku tiskovinu koja vrijeđa Srbe i srpsku državu?

Ovo su toliko notorne i općepoznate činjenice da se na njih ne vrijedi trošiti više riječi, no ostaje pitanje – zašto se sve to dešava?

Nema nikakovog drugog logičnog odgovora sem jednog, a taj je:- hrvatska politička “elita” se boji Srba u Hrvatskoj, i boji se Srbije ! No budući da politička “elita” koja trenutačno vlada Hrvatskom nije imala nikakve veze, ili samo malo veze, s oslobađanjem Hrvatske od agresora, razumljivo je da nema dovoljan domoljubni naboj da konačno poništi one abolicijske i erdutske povlastice koje Srbima u Hrvatskoj omogućavaju izbjegavanje kaznenih progona za počinjene zločine tijekom rata protiv Hrvatske, te omogućavaju takozvanom Srpskom Narodnom Vijeću da djeluje na način,kako niti jedna druga nacionalna manjina u Hrvatskoj ne može djelovati ! Možda su te povlastice tada bile djelomice opravdane, no nakon gotovo 20 godina od pobjede nad srpskim agresorom, zaista se postavlja pitanje zašto biti tako servilan prema Srbima u Hrvatskoj i Srbiji ?

Frazetine i floskule o tome da sa susjedima valja biti u dobrim odnosima vrijedi ako je i taj susjed takav prema nama, a ni Srbija niti od nje instruirani srpski političari u Hrvatskoj nisu nimalo dobronamjerno raspoloženi prema Hrvatskoj i Hrvatima, pa gore navedene primjere “podilaženja” Srbima nije moguće drugačije objasniti nego strahom od Srba i Srbije.

Pitanje je konačno još jednostavnije: – Trebaju li nama Srbi i Srbija više, nego što mi trebamo njima ?

Osobno držim da pošto smo članice EU, a EU je tržište daleko veće od tržišta Srbije, ako se oni tako ponašaju prema nama, mi ne bi trebali da im stalno “ljubimo skute”, jer za to nemamo opravdanog razloga ! Konačno u Hrvatskoj svih ostalih nacionalnih manjina skupa ima kao i Srba, pa nema razloga Srbima toliko povlađivati, da na momente hrvatskoj politici “glavu nosi” Srbin Pupovac !

Završimo s odgovorom na pitanje – Tko se Srba boji još ?,

s odgovorom –

Nitko osim vas plašljivih i nedomoljubnih političara !

 

Laslo Torma/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)