Laslo Torma: Siguran sam da trokut možda ima tri kuta ?!

Vrijeme:1 min, 38 sec

 

 

Američki izaslanik Kenneth Ward je na sastanku OPCW-a izjavio “Sigurni smo da su možda Rusi !”.  Ne samo naši, već političari općenito javnost,  narod već poodavno tretiraju kao prethistorijske primate, koji ništa ne razumiju, i ništa  ne znaju, pa tako ne pridaju pozornost onome što govore i kako govore, budući da “primatima” mogu govoriti bilo što jer i tako ništa ne razumiju.

Vraćajući se na gornju izjavu Kennetha Warda neka svatko sebi postavi pitanje:- Što bi profesor matematike rekao učeniku, i kakvu bi mu ocjenu dao, da na pitanje što je trokut, učenik odgovori-“Siguran sam da trokut možda ima tri kuta !”.? Peticu zasigurno ne bi dobio !  A čak bi i pofesor hrvatskog jezika  tom učeniku ne bi dao prolaznu ocjenu, jer ne shvata da tvrdnje “Sigurno” i “Možda”ne mogu biti o nekoj stvari izrečene istovremeno, budući da jedan drugu isključuju.

No političare uopće ne smeta izgovaranje ovakvih nelogičnosti, da ne kažem gluposti, kojima se zapravo prikrivaju laži radi provođenje nekih akcija za koje nemaju nikakovih legitimnih, legalnih i opravdanih razloga. Irak je razoren, ali oružja za masovna uništenja nisu nikada nađena, mada se tvrdilo da ih Irak “sigurno možda ima!”. I dvostruki špijun u Velikoj Britaniji je “sigurno možda otrovan od strane Rusa !”.

No da ne ostane po strani od izricanja gluposti, naš premijer govori da – “siguran sam da se u Istanbulskoj konvenciji, možda ne krije rodna ideologija!”.

A narod kao narod se gotovo posvuda po svijetu, “poučen” od medija i “svojih” političara naučio da između “sigurno” i “možda” nema razlike, budući da će ga možda danas ili sutra, ali sigurno prevariti “njegovi” političari !

Zato bih ovu kratku eksplikaciju završio sa izjavom – “Siguran sam da nas političari i mediji možda lažu i varaju !”.

I to neprekidno i uporno o svim važnim stvarima koje se tiču našega svakodnevnog života ! Ako Kenneth Ward može izreći glupost, zašto ne bih mogao i ja, pa nisam pametniji od njega, zar ne ?

 

Laslo Torma/Hrvatsko nebo

Odgovori