HRVATSKA AKADEMSKA ZAJEDNICA “Kralj Tomislav” ZAGREB: Otvoreno pismo – Vitezu Svetog Groba jeruzalemskog

Vrijeme:5 min, 2 sec

 

 

Otvoreno pismo – Vitezu Svetog Groba jeruzalemskog

 

Poštovani gospodin dr. sc. Željko Reiner, akademik,  Potpredsjednik Hrvatskog državnog sabora   i Vitez Svetog Groba jeruzalemskog.

Poštovani Viteže!

Svi smo osjećali ponos i čast, da je jedan Hrvat – uz to i potpredsjednik Hrvatskog državnog sabora,    

nakon blagopokojnog kardinala Alojzija Stepinca,   dana 13. svibnja 2017. g. na svečanoj ceremoniji u Zagrebačkoj katedrali  proveden u status Viteza Svetog Groba jeruzalemskog.

 

(Slijedi tekst iz Wikipedije, u informativnom smislu)

“Konjanički Red Svetoga Groba u Jeruzalemu (lat. Ordo Equestris Sancti Sepulcri Hierosolymitani, OESSH; Sepulklarci), nazivan i Red Svetoga Groba u Jeruzalemu ili Vitezovi Svetoga Groba u Jeruzalemu, je rimokatolički papinski viteški red kojeg su izvorno osnovali augustinski Regularni kanonici Svetoga Groba u Bazilici svetoga groba u Jeruzalemu. Red je odobren 1113. godine bulom pape Paskala II.[1] Red ipak vuče korijene oko 1099. godine, nakon ulaska kršćana u Jeruzalem, kada su bili  pod izravnom zapovijedi Godefroya de Bouillonskog, “Branitelja Svetoga Groba” (Advocatus Sancti Sepulchri) te vođe Prvog križarskog rata i ujedno prvog vladara Kraljevine Jeruzalem.

Nakon pada Jeruzalema 1187. i pada Kraljevine Jeruzalem, pravo na imenovanje novih vitezova je bilo isključivo nadležnosti franjevačke Kustodije Svete Zemlje, najviše katoličke vlasti u Svetoj Zemlji tijekom srednjeg vijeka. Godine 1496., papa Aleksandar VI. stječe naslov Velikog meštra, koji ostaje među papama sve do 1847. godine. Te 1847., papa Pio IX. ponovno uspostavlja Latinsku patrijaršiju u Jeruzalemu, a red je bio reorganiziran te dobio jedinstvenu organizaciju sa Patrijarhom kao Velikim priorom. Od 1945. godine Viteški Red Svetoga Groba u Jeruzalemu ima status pravne osobe u kanonskom pravu, te stoji pod izravnom zaštitom pape koji osobno imenuje Velikog meštra. Trenutni kardinal i Veliki meštar je Edwin Frederick. O’Brien, sa Fouadom Twalom, latinskim patrijarhom Jeruzalema, kao Velikim priorom.” Dovršen citat. (Wikipedija)

 

Grb Viteškog Reda Svetoga Groba u Jeruzalemu.

 

Ta viteška čast se dodjeljuje širitelju i podržavatelju kršćanstva, a nadasve njegovoj obrani od brojnih ataka koja su prema kršćanstvu  vršena od njegovog početka sve do danas. Svaki napad na kršćanstvo uvijek je istovremeno bio i napad na kršćanske obitelji, njihov odgoj i vjeru u Krista.

Jedan od takvih ataka na kršćanstvo je svakako i Istanbulska konvencija, koja je već u nekim zemljama Europe, a posebno u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi, kao rodna ideologija nanijela veliko zlo u odgoju djece, pa i onog najmlađeg naraštaja – djece u vrtićima. Gdje se djeca odgajaju u pravcu protuprirodnog i nemoralnog, nakaradnog života, i da dalje ne nabrajamo  jer je to sve poznato.

Ta rodna ideologija, koju Konvencija (skriveno kao zaštita žena od nasilja) protežira,  dosad je najopasniji atak na kršćanstvo, po dubini i širini, jer ga napada i planetarno. Usmjerena je izravno na razaranje kršćanskih obitelji. U tim zemljama postoje brojni pokreti, ponajprije pokreti roditelja, da se ta nakaradna  i vrlo opasna ideologija zabrani i obustavi jer se kao velika pošast sručila na obitelji i malu djecu.

Vi, kao dopredsjednik Hrvatskog sabora, zajedno s njegovim Predsjednikom i još druga dva Potpredsjednika ste, kao i sam  Sabor , pravno pozicionirani iznad republičke izvršne vlasti, a dopustili ste da s Vama i cijelim Saborom vlada i manipulira  aktualni Premijer, koji vam je pravno i hijerarhijski podčinjen. U tome leži Vaša velika krivica za nastalo stanje u državi i društvu.

Ignorilrali ste, s prezirom, dva masovna prosvjeda naroda u dva najveća grada, protiv ratifikacije, zar vam to nije bilo jasno da narod to ne prihvaća i da ste djelovali protiv vlastitog naroda. Ignorirali ste stav HBK, HAZU, Matice Hrvatske, Generalskog zbora i sl. brojnih udruga koje štite obitelj, ignorirali ste cjelokupno iseljeništvo, i time ste na sebe navukli bijes cijelog naroda. Sve ste ignorirali, ignorirali ste i vlastiti razum!

Svi ste, osim tridesetak časnih ljudi,  krenuli za lažnim Andrejom, koji nosi lažni Andrejin križ , krenuli ste na skupno  poklonstvo onome što je protuprirodno, protunaravno, protubožje i cijeli hrvatski kršćanski narod gurate prema zlu.

Tog dana  13. travnja, 2018. g.  kao dana ratifikacije zloglasne Konvencije, hrvatski nacionalni korpus bilo u domovini ili u iseljeništvu, dobio je takav nemoralni udarac i od šoka ne može doći k sebi. Ali što kaže narod – “U svakom zlu ima i neko dobro” – još nikada tako duboko nije nastala razdjelnica između sinova svjetlosti i sinova zla.

A Vi, kao Vitez Groba jereuzalemskog, stali ste na stranu onih koji se bore protiv obitelji i protiv kršćansta. To je Vaša najveća krivica i razmislite jeste li dostojni nositi tako uglednu titulu. Nikad Vam se to ne može oprostiti!  Kako ćete moći pogledati mnogim ljudima u oči, biskupima i Crkvi, ukratko narodu.

Jeste li ikada razmišljali otkud Vam pravo odlučivati kako će se odgajati tuđa djeca? To je isključivo pravo roditelja. Ako želite primijeniti tu konvenciju, svi vi koji ste glasali za nju, slobodno je primijenite na svojoj vlastitoj djeci, a tuđu djecu ostvate na miru.

Dobro Vam je poznato da sam papa Franjo i cijela Hrvatska  biskupska konferencija su energično stali protiv te ratifikacije.

Što bi na Vaš čin kazao blaženi Alojzije Stepinac?! Što bi na to rekao sv. papa Ivan Pavao Drugi, Wojtila?! A posebno što bi na to rekao i pokojni prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman??

Hrvatski sabor, kome ste na čelu s predsjednikom Jandrokovićem i još dva druga potpredsjednika,  u duhovnom smislu je mrtav. U četrnaest stoljeća svog postojanja još nikada nije donio tako sramotnu odluku opredijeljenja za duhovno zlo. Sjetimo se generacija hrvatskih mučenika koji su se borili i stoljećima ginuli “za slobodu zlatnu i krst časni”.  Okrenuli ste svoje mačeve prema vlastitom narodu, prema puku koji Vas hrani i oblači, prema puku koji Vam je dao puno blagostanje, a sam je ostao gladan. (Možda je razlog toga što je Istambulska konvencija bogato unovčena iz Državnog proračuna).

Ne boj se malo stado! Božansku ljubav u hrvatskom narodu  Vrata pakla nikad neće nadvladati.

“Svi narodi svijeta i svi ljudi svijeta bili bi ujedinjeni u različitosti da nije razdjelnice u smislu zlih i dobrih, moralnih i nemoralnih, poštenih i nepoštenih”.

(Codex moralis croaticum)

 

Zagreb, 17. 04. 2018

HRVATSKA AKADEMSKA ZAJEDNICA  

                  “Kralj Tomislav”

ZAGREB

 

Hrvatsko nebo

 

Odgovori