Laslo Torma: Banski dvori ili Dvori laži !

Vrijeme:5 min, 55 sec

 

 

Kada je Hrvatima bilo teško često se mogao čuti uzvik – “Ustaj Bane, Hrvatska te zove !”, a danas kada nam je također teško radi propalog proizvodnog gospodarstva, nezaposlenosti, masovne “bježanije” iz Hrvatske, i politike koja je uzrok svemu tome, na ulicama se nose parole

– “Dosta laži !” i “Andrej odlazi !”.

Od ’90-e naovamo je Hrvatska imala svakakvih Vlada, no ovakvu nedomoljubnu, bahato lažljivu, tuđincima služeću i nedemokratsku Vladu Hrvatska do danas nije imala ! Zašto to govorim ? Pa evo nekoliko argumenta za to.

Nedomoljubnost Vlade

Insistiranje na zabrani izričaja ZDS, a istovremeno tolerirajući četničke “derneke” po Hrvatskoj i financiranje protuhrvatskih tiskovina i nesankcioniranje otvorenog optuživanja Hrvatske za tobože “buđenje” ustašofašizma u njoj, Vlada direktno i indirektno sama staje na stranu protuhrvatskom djelovanju ‘petokolonaša’ u Hrvatskoj. Ništa ne poduzimajući, da se unatoč članstvu u EU sačuva bar minimum držane suverenosti, budući da je monetarna, vanjskopolitička, bankovno-novčarska, trgovinska, zakonodavna, pa čak i obrazovna suverenost izgubljena, Vlada je kako to neki komentatori govore, zapravo počinila krimen nacionalne izdaje.

A slavljenje dana agresorske srpske vojske u sred Zagreba, bez reakcije Vlade je čin nepojmljiv za bilo koju državu koja ima imalo dostojanstva i samopoštovanja. Može li itko zamisliti slavljenje dana Wehrmachta u Francuskoj, Engleskoj, Rusiji, ili SAD-u ?

Bahatost ove Vlade

Što se toga tiče valja početi sa notornom činjenicom, da ni pokojni Franjo Tuđmana sebi nije dopuštao toliku bahatost, da Vladu naziva “svojom” Vladom, mada je imao veći utjecaj na Vlade od sadašnje Predsjednice, a niti jedan premijer hrvatskih Vlada do sada to sebi nije priuštio, već su govorili o ‘hrvatskim Vladama’ ili ‘našim Vladama’. No Plenković u svojoj neumjerenoj bahatosti stalno govori o “svojoj” Vladi ?! Isti taj Plenković je prvi premijer koji je sebi dopustio toliku bahatost da saborskim zastupnicima drži “interpretativna” predavanja o tome kako funkcionira EU, budući da su oni svi “belosvetske neznalice”, koji ništa ne razumiju, dok im on ne objasni što je što ?! Dapače, sve saborske zastupnike, pa i sve Hrvate poučava da trebaju nešto pročitati prije nego što o nečemu govore, što bi bilo u redu, da govori nekim urođenicima iz brazilske prašume, a ne Hrvatima koji su pismeni i bili su dovoljno, da budem iskren, nerazumni da pobijede agresora, i “prirede” fotelje u koje će
on i njegovi zombiji iz “njegove” Vlade, uvaliti stražnjice. U svojoj neizmjernoj bahatosti SVE koji misle drugačije od njega (a teško je pretpostaviti da on uopće misli racionalno) naziva demagozima i populistima,A zapravo je sam SVE TO !

Lažljivost Vlade

Što se lažljivosti tiče gotovo je nepotrebno nešto reći, budući da narod vidi i osjeća na svojoj koži i bez posebnog objašnjavanja. No, ipak nekoliko primjera toga. Premijeru i članovima Vlade su puna usta koristi od članstva u EU, a činjenica je da je Hrvatska do sada uplatila više od 600 milijuna EUR-a više nego što je dobila iz EU fondova. No možda on odlazak 150 000
Hrvata u države EU, to jest iseljavanje iz Hrvatske smatra uspjehom, a to korespondira valjda s njegovom i Vladinom poimanju domoljublja.

Niti jedna bitna i za Hrvatsku važna reforma nije ni započeta, a kamoli završena, pa se lažljivom retorikom reforma obrazovnog sustava promovira kao najvažnija stvar za Hrvatsku, i to onog osnovnoškolskog i srednjoškolskog dijela obrazovnog sustava, kao da će ta djeca odmah nakon škole krenuti u proces inoviranja, povećanja produktivnosti i povećanja konkurentnosti gospodarstva, te povećati zaposlenost, izvoz i BDP ?!

Lažljivom retorikom se Vlada ograđuje od toga da je imala bilo kakva saznanja o stanju u Agrokoru, mjesecima se javnosti laže da su Lex Agrokor radili “istaknuti” eksperti, da bi se kada je voda došla do grla “iznela” Martina Dalić kao autor tog famoznog zakona. No u cijelom tom procesu oko Agrokora ima hrpe laži, kao laž da Zdravko Marić kao jedna od “desnih” ruku Ivice Todorića, nije imao pojma što i kako se radi u Agrokoru, laži da se Ivica Todorić nije mogao uhititi i zadržati u Hrvatskoj dok se slučaj Agrokor ne raščisti do kraja, laži da hrvatske porezne obveznike slučaj Agrokor neće koštati ni jedne lipe.

A maestralno glupo laganje da u Istanbulskoj konvenciji nema rodne ideologije, te da će Vlada interpretativnom izjavom spriječi ozakonjenje rodne ideologije, je vrhunac bahatosti i lažljivosti Vlade i samog premijera. Čemu interpretativna izjava Vlade ako u Istanbulskoj konvenciji nema rodne ideologije ? I čemu laž da ta izjava im zakonsku valjanost, kada je to ordinarna neistina ?

Nedemokratičnost i sluganstvo ove Vlade 

Nedemokratičnost i sluganstvo tuđincima ove Vlade je toliko očito da to samo “slijepci” i uhljebi ne vide, ili ne žele vidjeti. Dovoljno je gledati prijenos sa sjednica Vlade otvorenih za javnost, kada Plenković objavljuje – ‘znači jednoglasno prihvaćeno !’ – čak i prije nego što članovi Vlade dignu ruke da glasuju, činjenica da sve sjednice Vlade prolaze bez i jednog jedinog pitanja ili primjedbe, kao da svi sve savršeno razumiju, je slike bijede demokracije po kojoj funkcionira Plenkovićeva Vlada. A jedini put kada su neki članovi Vlade imali neke prijepore u svezi prijedloga “gazde” Plenkovića se završila izbacivanjem iz Vlade svih članova Vlade iz MOST-a, kao “krasan” primjer Plenkovićeve “demokracije”, a na njegovu “demokratičnost” ukazuje i ‘zabrana i prijetnje svima koji se usuđuju glasovati prema svojoj savjesti, a ne prema njegovim uputama.

Znak “demokracije” u radu ove Vlade je i činjenica da ministrica “ne želi” da surađuje s osobom koja je na natječaju za vođenje ERS-a imao daleko najveći broj bodova po kriterijima koje je utvrdila upravo ova Vlada. “Kupovanje” glasova koju ova Vlada prakticira kao nešto normalno, a što u svakoj normalnoj demokraciji predstavlja skandalozno ponašanje, je samo još jedan dokaz da su Plenković i “njegova” Vlada što se demokracije tiče na tragu “demokracije” Josipa Visarionoviča.

A glede sluganstva i podilaženja tuđim interesima tiče, već je poodavno jasno da je Plenković “EU-projekt” namijenjen totalnoj desuverenizaciji Hrvatske i totalnom podčinjavanju bruxelleskim gazdama. Za svaku novu inicijativu “njegove” Vlade, ma koliko ona štetila hrvatskim interesima Plenković i “njegovi” imaju samo jedno objašnjenje- “to je bruxelleska direktiva !”, koju moramo bespogovorno izvršavati jer smo članovi EU !

To što se naprimjer Mađarska i Poljska ne ponašaju tako mada su i oni članovi EU, Plenkoviću i “njegovoj” Vladi ne predstavlja primjer kako se trebaju braniti vlastiti državni interesi. Plenković poput “navijene” igračke od strane EU gospodara trči u Ukrajinu da im nudi hrvatsku podršku protiv Rusije, a ne haje za štete našem gospodarstvu što sluganski izvršava EU naređenja o našem uvozu tamo gdje se to ovima ne svidi, dok u isto vrijeme ovi čije naredbe Plenković i njegova Vlada izvršavaju bespogovorno, izvoze u te zemlje, kuda se nama zabranjuje izvoz.

Na osnovu svega gore rečenoga, ima puno razloga da se sjedište hrvatske Vlade više ne naziva Banskim dvorima, već Dvorima laži i izdaje nacionalnih interesa, odatle dolaze poglavito laži kojima se “mažu” oči javnosti, a istovremeno se vrši kontinuirana izdaja nacionalnih interesa. Prema jednoj šaljivoj prognozi, ako se ništa bitno ne promjeni, velike su šanse da HDZ ostane zauvijek na vlasti, jer u Hrvatskoj više neće ostati nitko, sem HDZ-ovaca kojima odgovara ovakav način “vladanja” Hrvatskom !

Nekada su Hrvati bježali van od beogradskih vlastodržaca, a danas bježe van od vlastitih vlastodržaca iz Dvora laži !

 

Laslo Torma/Hrvatsko nebo

Odgovori