Istanbulska konvencija i odluke Gradskog odbora Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ Grada Zagreba

Vrijeme:1 min, 38 sec

Istanbulska konvencija i odluke Gradskog odbora Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ Grada Zagreba

Na VI. sjednici Gradskog odbora Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ Grada HDZZagreba, održanoj 16. ožujka 2018. g. u 18 sati u Gundulićevoj 21a, doneseni su ovi zaključci:

1. Predlažemo stranačkom vodstvu da odmah poduzme sve potrebno u zaštiti žena i obitelji u skladu s postojećim zakonima.

2. Predlažemo stranačkom vodstvu da se napravi kvalitetna analiza koristi i štete koju donosi Istanbulska konvencija za narod, državu i stranku.

3. Temeljem te procjene tražimo otvaranje rasprave o Konvenciji na svim razinama u stranci.

4. O Konvenciji predlažemo otvaranje dijaloga s Crkvom, HAZU-om i drugim relevantnim institucijama.

5. Predlažemo da se odluka o Konvenciji donese na Općem saboru stranke u svibnju mjesecu.

Ne znamo čemu tolika žurba po pitanju ratifikacije IK?! Ova konvencija u svojim osnovama sadrži antiprirodne i IKanticivilizacijske odredbe čija primjena neminovno vodi u jedan novi totalitarizam koji može biti za male narode i države pogibeljniji od svih totalitarizama XX. stoljeća. Za male države on je također jedan moćni bič u rukama kolonizatora i onih koji nam ne žele dobro, a taj bič se predaje u ruke određene male interesne skupine koja već dva desetljeća uništava hrvatski suverenitet i to sredstvima hrvatskih poreznih obveznika, a na njihovu vlastitu štetu. Njihov novi bič GREVIO trebao bi biti iznad hrvatskog Ustava i hrvatskih zakona, Hrvatskog sabora i Vlade pa bi nam u krajnjem slučaju ove ustanove u budućnosti bile u bitnom suvišne.

Konačno, u HDZ-u od njegova osnutka još nikada nije bilo ni primisli o prisiljavanju na glasovanje protiv vlastite savjesti pod krinkom stranačke stege! Stranačka stega može se odnositi npr. na određivanje visine PDV-a, minimalne plaće ili sl., ali ni u kojem slučaju na svjetonazorska pitanja.

Zagreb, 30. ožujka 2018.

Ante Beljo,
Jedan od utemeljitelja HDZ-a i član Gradskog odbora Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ Grada Zagreba

 

HKV/https://www.hkv.hr /Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)