Laslo Torma: Narod koji ne ide za svojim snom, osuđen je na sluganstvo ili nestajanje !

Vrijeme:3 min, 44 sec

 

 

Svojevremeno je Martin Luther King počeo jedan svoj govor sa znamenitim – “I have a dream !” (Ja imam san), i išao je za tim svojim snom plateći to čak I svojim životom, ali se taj njegov san o ravnopravnosti crnaca I bijelaca u Americi gotovo potpuno ostvario. Naši su dečki početkom ’90-ih također išli za jednim snom, snom o slobodnoj I neovisnoj Hrvatskoj ! I mnogi od njih su položili svoje živote na oltar ostvarenja toga sna ! No za razliku od sudbine sna Martina Luther Kinga, hrvatski san o slobodnoj I neovisnoj Hrvatskoj se nije ostvario ni blizu u onoj mjeri koliko se ostvario san Martina Luthera Kinga ! Pitam se zašto je tomu tako ?

Odgovor je jednostavan, jer se samo nameće po logici događanja nakon pobjede nad neprijateljima slobodne I neovisne Hrvatske. A za to postoje dva krivca. Jedan krivac je politika koja funkcionira prema pravilima “najstarijeg zanata na svijetu”, a drugi je krivac sam narod, koji je prestao ići za snom u čije ime je izginulo toliko naših boraca,civila , žena I djece ! Zna to politika I znaju to političari, pa zato za sve naše nedaće optužuju narod koji je po njima lijen, neinventivan, nesklon privatizaciji, nesklon investitorima, nesklon stranim migrantima, mešetarima, I poduzetnicima polukriminalcima ali i kriminalcima. I neprekidno narodu “nabijaju na nos” njegov “istočni” grijeh da ne izlazi na izbore u dovoljnom broju, te da bira na izborima stalno one koji sve više udaljavaju Hrvatsku od svoga prvobitnog sna za koji se ginulo. Pri tome se prešućuje da političari čine sve, od promjena izbornih zakona, do medijske manipulacije, I do onemogućavanje lustracije, da onemoguće narodu da bira one najbolje među sobom, one koji misle da je izvorni hrvatski san još ostvariv.

Prva velika izdaja hrvatskog sna se desila onda kada se nije željela izvršiti lustracija, koja bi onemogućila da osvjedočeni protivnici neovisne Hrvatske države, koji su se oružjem borili protiv nje, a nakon hrvatske pobjede to čine petokolonaškim djelovanjem unutar Hrvatske, i lažnim medijskim i inim optuživanjem Hrvatske u inozemstvu, čine sve da nanesu što više štete Hrvatskoj.

Druga velika izdaja hrvatskog sna se desila prijetvornom i pokvarenjačkom promjenom zakona o referendumu, kojim se omogućilo da sa samo 26 % glasova hrvatskih birača Hrvatska se tobože izjasnila za ulazak u članstvo EU-a ! I što se desilo nakon toga ?

Hrvatski je san nestao pod bremenom EU regulativa, propisa, uputa, naredbi I direktiva ! Hrvatski je san “prodan” za Judine škude, kojima se kupilo odustajanje Hrvatske od svoga sna o slobodi, neovisnosti i suverenosti ! Ne možemo izvoziti gdje nama odgovara, već samo tamo gdje nam EU dopušta, vlastito gospodarstvo (npr. brodogradnju, poljoprivredu, izvozni sektor, itd.) ne smijemo poticati čak ni jamstvima za kredite koji su im nužni za izvozne poslove, energetski sektor je blokiran u razvoju zabranom uvoza energenata (npr. plina) od najpovoljnijih ponuđača i nametanjem obveze gradnje vjetroelektrana sa 100 %-nim udjelom uvoznih komponenata  i “uvoznim” financiranjem.

I to nije sve !

Ta lažno predstavljena EU zajednica, kao “spasitelj” Hrvatske, putem korporativnog i bankarskog sektora čini sve da uništi hrvatsko realno proizvodno gospodarstvo, namećući Hrvatskoj ulogu turističkog i trgovačkog gospodarstva u budućnosti, bez značajnije proizvodne djelatnosti, pretvarajući time one Hrvate koji još nisu otišli iz nje, u kolokvijalno rečeno “sluge i sluškinje, konobare i  EU “konjušare” ! A ono što ipak nešto vrijedi, školovane i pravog posla željne mlade ljude uzima nam, da tamo kod “NJIH” rade za njih, I unapređuju njihovo gospodarstvo. Pri tome naša politika svesrdno podržava taj “kolonizatorski” trend, tvrdeći da je dobro ako Hrvati odlaze iz Hrvatske.

 Ne slučajno, već namjerno loše strukturirana i ekipirana državna uprava, istražni i sudski sektor, odgojno obrazovni sektor i ministarstva, su jamac da se izvorni hrvatski san NEĆE moći ostvariti, jer to ne dopuštaju kočničari razvoja Hrvatske, razvoja na dugoročno održivi način. A narod koji ne ide za svojim snom, koji napušta svoj san, koji se ne bori za svoj san, definitivno je osuđen na sluganstvo ili nestajanje ! Ovaj tempo populacijske devastacije Hrvatske već jasno ukazuje na činjenicu da je hrvatski san iz ’90-ih napušten, a na djelu je politika nikad viđenog napuštanja Hrvatske od strane Hrvata, to jest nestajanje Hrvata iz Hrvatske, i pretvaranje onih koji ostanu u tuđe sluge i državne službenike koji pokorno izvršavaju naredbe stranih gospodara !

Parafrazirajući biblijske riječi o postanku – “U početku bijaše Riječ, a Riječ bijaše u Boga!”, mi sada možemo reći – “U početku bijaše hrvatski SAN, a taj SAN bijaše u borcima za slobodu Hrvatske”, ali taj San izdadoše političari za Judine proklete škude !

 

Laslo Torma/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)