Laslo Torma: “Šuplja” oporba, i “šuplje lekcije” Vlade oporbi !

Vrijeme:2 min, 31 sec

 

 

Neki mediji su gotovo slavodobitno prenijeli Vladinu odbijenicu za inicijativu 37 oporbenih zastupnika za izglasavanje nepovjerenja Martini Dalić. Dapače dodali su da je Vlada “oporbi očitala lekciju !”

Da je sadašnja oporba zaista jadna, i da Plenkovići, Dalići, Štromari i njima slični ne moraju imati briga uz ovakvu oporbu, je evidentna istina, no…da malo razjasnimo kakvu su to “lekciju” očitali oporbi iz Vlade.

Vlada ne ulazeći u meritum optužbe da je Martina Dalić do “grla” umočena u lobiranje za izgradnju plinske elektrane, koju narod cetinske krajine ne želi, poteže argument da ne postoji rijeka Peruća, pa valjda Martina Dalić i nije imala za što lobirati ?! Ova “lekcija” Vlade liči na suca koji bi odbacio optužbu očevidca ubojstva jer je svjedok koji je “pokazao prstom” na ubojicu, krivo izgovorio ime počinitelja ubojstva ! Zaista “jaka” lekcija oporbi, uz prešutno priznanje da je Martina Dalić zaista bila umiješana u taj skandal.

Za oporbenu optužbu da je Martina Dalić mozak i politički zaštitinik “operacije” savjetničke naknade, Vlada je oporbi “očitala lekciju” da Martina Dalić nije imala pojma o angažiranju savjetničke kuće Alix Partners, nije imala pojma da Alix Partners kao “podizvođača” angažirala tvrtku koju je Ante Ramljak napustio da bi bio angažiran u provedbi Dalićkinog Lex Agrokora, te da nije imala pojma o savjetničkim honorarima Ramljakovih bivših suradnika u Texo managementu.

Ovo je vjerojatno prva hrvatska Vlada u kojoj ministri o mnogo čemu nemaju pojma, a trebali bi po službenoj dužnosti. Sjetimo se Zdravka Marića koji kao desna ruka Ivice Todorića nije imao pojma što se radilo u Agrokoru, Štromara koji nema pojma što je Boris Jokić “brljao” s CKR-om i Nenad Bakić sa mikrobitovima, te sada Martine Dalić koja u početku “nije znala” tko je tvorac Lex Agrokora, da bi naglo povratila sjećanje i “priznala” da je ona genijalni tvorac tog zakona o spašavanju Todorića od kaznenog progona, pod krinkom zaštite vjerovnika i dobavljača Agrokora.

Konačno “najinteligentnija” “lekcija” koju je vlada očitala oporbi se tiče toga da u svom zahtjevu za izglasavanje nepovjerenja Martini Dalić nisu naveli “punu” funkciju Martine Dalić ?! Zaista genijalno ! I vraćam se na primjer sudca koji odbacuje optužbu da je NN izvršio ubojstvo, jer nije navedeno da je on zapravo dr.sc. NN ?!

Postoje opravdani razlozi za sumnju da je ova “Plenkovićeva Vlada” ( a ne Vlada RH) najgora vlada od svih Vlada u RH od kada je stvorena nova neovisna hrvatska država. To da je najgora Vlada pokazuju svi parametri po kojima se mjere uspješnosti nekih Vlada, no ono što je još gore, ova Vlada je najbahatija, najlažljivija i najnedomoljubnija Vlada od svih dosadašnjih Vlada RH !

No sukladno tome valja biti pošten i priznati da je za to kriv i “najgori” HDZ do sada, i “najgluplji” narod do sada, koji trpi ovakovu Vladu, čije članove je djelomice i sam izabrao, a djelomice su oktroirani od najgoreg HDZ-a do sada.

Nije zapravo Vlada očitala lekciju nikome, već je “pljunula” u lice hrvatskom puku, misleći u sebi-“neka psi (narod) laju, karavana će (Vlada) prolaziti !

 

Laslo Torma/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)