Filip Antunović: INVENTURA PLENKOVIĆEVOG VLADANJA – VELIK, VEĆI, NAJVEĆI VOĐA

Vrijeme:8 min, 38 sec

 

Masovni prosvjed hrvatskog naroda protiv ratifikacije Istanbulske konvencije i njenog glavnog promotora u Hrvatskoj predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, doživio je već viđen scenarij svojstven autokratskim režimima. „Neovisnim“ medijima pod šapom vlasti i Soroša naređeno je umanjivanje broja nazočnih prosvjednika. Ne pika se već izračunata činjenica koliko ljudi stane na Trg bana Jelačića. Kada je trg napunjen lijevo-liberalnim prosvjednicima onda je to oko 50.000 prosvjednika, a brojka može narasti i do 120.000 kao u slučaju prosvjeda za Radio 101. Međutim, kada je riječ o prosvjednicima s desnog centra i desnice onda je na punom trgu tek 5.000 prosvjednika. Eto, ako se ne informiramo jednostranošću na antihrvatskim medijima oni nas proglase neinformiranim, a ako se pak kod njih informiramo onda smo sigurno dezinformirani.

Evo kako nas Globus dezinformira: „Kad sam 1972. objavila knjigu ‘Spol, rod  i društvo’, ona je izazvala velik interes u Britaniji i u stručnim je krugovima odmah preporučena kao izvor za suvremeno objašnjavanje pojma roda. I to se pokazalo veoma korisnim.” – hvalisala se za Globus Ann Oakley, britanska feministkinja koja je prije 46 godina uvela pojam roda i postavila temelje rodnoj ideologiji. Interesantno, njena domovina Velika Britanija je odbila ratificirati Istanbulsku konvenciju koja u sebi krijumčari rodnu ideologiju, i umjesto da počisti u svojem dvorištu ona prijeti Hrvatskoj.

„Ja sam MAJKA rodne teorije i iznenađena sam što i danas ima političkih režima u kojima se napada pojam roda. Vrlo je važno suprotstaviti se tim napadima.” Znači, protivnici rodne ideologije stoj, GREVIO milicijske palice naprijed. Je li ova Soroševa feministica Oakleyki pri sebi ili je prolupala kad se naziva majkom nečega, a ne roditelj br.1 ili br.2 koje rodnom ideologijom nameće normalnom svijetu?!

Po Oakleykici Hrvatska mora uvesti što više rodova kako bi se zadovoljili sve moguće grane seksualne perverzije koja se uvukla u visoku svjetsku politiku, estradu, umjetnost i vrhove drugih vidova društvenog života. Oakleyka želi u Hrvatskoj zaraditi prodajom njenih perverznih knjižurina i paradnih predavanja jer, zna ona,  Hrvatska je Mekka za uvoz otpada.

Nakon IK najveći interes Hrvata izaziva kupnja izraelskih vojnih zrakoplova. Ruku na srce izraelska ponuda je najviše proporcionalna hrvatskim mogućnostima i potrebi, a i popratni aranžmani s izraelskom državom su od dugoročne i strateške važnosti. Politički detalj također nije za zanemariti jer gdje god je Izrael tu je u neposrednoj blizini i moćna SAD, a njih je zdravije imati za prijatelje nego li protivnike, ili ne daj Bože neprijatelje..

Protivnici nabavke izraelskih zrakoplova s cinizmom konstatiraju kako su zrakoplovi stariji od hrvatskih pilota kojih se Izrael želi riješiti jer u muzejima nema više mjesta. Tvrde kako za razliku od izraelske rashodovane ponude s drugim pregovaračima o novim zrakoplovima posao nije uspio jer nije bilo love ispod stola. S ovim kritikama teško je se složiti jer za nove zrakoplove Hrvatska jednostavno nema novaca.

Međutim, i u ovom pozitivnom primjeru teško je ne vidjeti „slučajnost“ kako se svi involvirani u kupnju zrakoplova stopostotno slažu s premijerom Plenkovićem. Ministar obrane Krstičević je obrazložio da o kupovini izraelskih vojnih zrakoplova i on sasvim slučajno ima isto mišljenje kao i predsjednik Vlade Plenković koji je svoju odluku donio prije mišljenja Stručnog tima – stručno mišljenje slučajno je predvidio i slučajno je isto kao njegovo – još zimus u švicarskom Davosu na sastanku s Izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom.

U vojne zrakoplove razumije se i naša predsjednica K.G. Kitarović još od mladih dana kada je na imanju svojih roditelja letjela na traktoru i kosačici. Nevjerojatno, i predsjednica je u ekipi onih koji se slučajno slažu sa slučajno istim stavom premijera Plenkovića koji se također razumije u vojne zrakoplove kao Manda u onu stvar.

Istina, nema se novaca za nove zrakoplove, demografski oporavak, obiteljsko poduzetništvo, poljoprivrednike, socijalno ugrožene, obroke u školama, nasipe od poplava i ….,  ali se ima i mora se za GREVIO godišnje izdvojiti makar jedna milijarda kuna i još dodatnih nekoliko desetina milijuna za brojne antihrvatske tzv. nevladine civilne udruge, Pupijeve Novosti, velik broj bošnjačko-muslimanskih udruga, njihovo velikobošnjačko glasilo Preporod, i druge antihrvatske štetnosti.  

Predsjednica Kitarović je na početku svojeg predsjedničkog mandata izjavila kako će „lupiti šakom o stol“ kad god to u hrvatskom interesu zatreba. Do sada se nije ukazala prigoda i zato samo klima glavom. Kao prije tridesetak godina ona umilna lutka-pas što je u autima naših gastarbajtera ispod zadnjeg vjetrobrana pri svakom treskanju u vožnji simpatično klimala glavom. S obzirom na to da predsjednica nije viđena na Trgu bana Jelačića u hrvatskom nacionalnom dresu  među prosvjednicima protiv IK za pretpostaviti je kako se odlučila politički „ne talasati“. Prije prosvjeda je izjavila da je u IK najvažnije Plenkovićeva reinterpretativna ograda – oboje tu ogradu SMATRAJU dovoljno visokom da je ideološka milicija GREVIO ne će moći preskočiti – sudjelovanje u prosvjedima bi značilo pobijanje same sebe.

Premijer Plenković svojim kontriranjem predsjednicu često disciplinira i pokušava pretvoriti u svoju sluškinju, poput onih što su služeći rodnoj ideologiji tijekom prosvjeda usamljeno statirale na Gornjem gradu. Predsjednica je i onako na inauguraciji obećala kako neće vladati nego služiti, što je premijer Plenković doslovce shvatio kao služenje predsjednice njegovoj Vladi.

Kada je predsjednica na svoju ruku u posjetu Hrvatskoj pozvala reizabranog ruskog predsjednika Putina, to se velikom vođi nije ni malo svidjelo. Naime, nakon što je britanski veleposlanik u HR slučajno Plenkya posjetio i naredio mu domaći zadatak, veliki vođa je ubrzo otkrio koja je to zadaća. Zatvorenih očiju je nasumice odabrao jednog ni krivog ni dužnog ruskog diplomatu i suverenistički  ga najurio u Rusiju. Do protjerivanja diplomate nije došlo zbog financijske i druge potpore ruskog Gazproma antihrvatskim prosvjedima protiv izgradnje LNG terminala na Krku, što bi bilo suverenistički, nego u znak zahvalnosti Englezima za njihovu iskazanu naklonost naspram Hrvata i Hrvatske, a osobito u zadnjih stotinjak godina.

Predsjedničin poziv Putinu, a zatim skoro istovremeno premijerovo protjerivanje ruskog diplomate je premijerov šamar ugledu predsjednice. Kad god predsjednica po svoje mišljenje ne ode kod Plenkovića svaka njena inicijativa u Banskim dvorima završi blamažom. Ako predsjednica K.G. Kitarović želi još jedan predsjednički mandat mora slušati Velikog Vođu kao što to sluškinji i dolikuje. Naprotiv, predsjednica bi konačno morala lupiti šakom od stol, za idući predsjednički mandat i narod svoj.

Uslijedio je očekivan i opravdan odgovor Putina – Njet! Nema posjete HR.  Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov kirurški je precizno pojasnio: „Sve je manje suverenih država, dok ucijenjeni protjeruju naše diplomate na uho nam šapuću isprike.“ Dugo vremena  nije netko bolje opisao Hrvatsku deklarativnu suverenost i stvarno sluganstvo.

Hoće li premijer Plenković zabraniti ulaz u Hrvatsku OHR-ovim visokim predstavnicima u BiH, Željku Komšiću i brojnim drugim hrvatskim krvnicima koji su iz BiH protjerali više od polovice hrvatskog naroda, a nad preostalim Hrvatima vrše institucionalni terorizam? Sluganska hrvatska vlast ne smije ni pisnuti nego ih ponizno po erogenoj zoni mazi. Sređuju im najbolja gradilišta na Jadranu, VIP ložu na Sinjskoj alki, pozivnice na godišnji sastanak predsjednika država jugoistočne Europe u Dubrovniku, prijeme, balove i brojno drugo cerekanje u facu Hrvata u BiH.

Plenky nikada i nigdje ne griješi jer velike vođe ne griješe. „Moja Vlada“, „Moja stranka“, „Moja odluka“, „Ja odlučujem“. Moja, moje, moji, moju, moj, mojoj, ja, ja, ja, i  eventualno netko drugi, možda, ako se sa mnom slaže, a mora se složiti – inače grrr, tras, bum, marš! Iz državotvorne i demokršćanske stranke HDZ prvi je izbačen njen utemeljitelj, otac države Hrvatske i njen prvi predsjednik dr. Franjo Tuđman. U Plenkovićevom HDZ-u nema više ništa Tuđmanovog osim možda par slika, reda radi, koje moraju biti manje od premijerovih.

Od kako se Plenković nekoliko kilograma ubucio njegova autokratska sklonost nije jedina sličnost sa sjevernokorejskim mu kolegom. Veliki vođa je autokratski odlučio sam uvesti IK, a naređeno dizanje ručica unutar predsjedništva HDZ-a i Vlade je tek običan igrokaz. Omalovažavanje protivnika IK kako ništa ne znaju i ne razumiju, ucjene i zastrašivanje svih onih koji su u njegovoj vladi i stranci protiv njega, zatim gluhoća kojom čuje narod, odaju zapanjujuću količinu arogancije i autokratskog umijeća premijera Plenkovića. Još uvijek se nije oglasio o velikom prosvjedu protiv IK jer to nije njegov narod. S obzirom na to gdje je premijer pekao svoj autokratski zanat sada makar znamo kako funkcionira EU birokracija.

Hvatajući se za slamku spasa svoju samovolju opravdava usporedbom kako je ČAK I JEDNA BiH ratificirala IK. O ovom „ČAK i BiH“ u idućem osvrtu.

Mogao je Andrej postati hrvatski Bog samo da je pustio narod neka na referendumu sam odluči što će nositi u svojim gaćama i duši, umjesto što im on nameće poradi svojih i tuđih interesa. Ovako, velikog vođu Plenkya je krenulo baš kao medvjeda u košnici punoj meda. Razbacao se na sve strane kao južnokorejski pjevač Psy u pjesmi „Gangnam Style“, dok njegovi kućni ljubimci u Vladi i HDZ-u zahvalno jedu sijeno i mašu repom.

Oni žele ili manje autokracije velikog vođe ili više sudjelovanja u njoj, dok im samohvaljena  čista savjest je dokaz njihovog lošeg pamćenja.

Kućne ljubimce, sluškinju i velikog vođu ne zanima što tvorac i štovatelji IK  zakamuflirano uvode rodnu ideologiju u formi međunarodnog ugovora s ovlastima koje su iznad suvereniteta države. Te činjenice ne može pobiti niti naručeni tzv. „deklasificirani“ dokument Vijeća Europe o tumačenju Istanbulske konvencije, niti ih može spriječiti, jer taj dokument nema nikakvu pravnu težinu kao što je nema ni interpretativna izjava premijera Plenkovića. Na kraju krajeva čemu reinterpretativna izjava ako u IK nema rodne ideologije, kao što to veliki vođa tvrdi suprotno tvrdnjama struke i većine hrvatskog naroda?!

Prije nego li sljedećim odlukama unesreći većinu hrvatskog naroda, članova i štovatelja HDZ-a, Andrej Plenković mogao bi ih lako i brzo usrećiti samo ako ima imalo moralne odgovornosti i zrno karaktera. Prvo bi nam morao vratiti od njega uzurpirani naš demokršćanski i državotvorni HDZ, a on neka ode u njemu ideološki bliski SDP, HNS, Most, GLAS ili Živi zid, kod Soroša, u GREVIO, na pecanje…. Ili neka ide za karijerom i većom plaćom u Bruxelles iz kojeg nam je i došao. Neka sa sobom povede i svoje uvjerene istomišljenike, a nama neka ostavi od njega ucijenjene oponente. Puno je pravednije i lakše ako Plenković ode od nas većinskih Hrvata nego li ako oni odu iz HDZ-a i na kraju iz Hrvatske. Mora li hrvatski narod i apsolutna većina hadezeovaca utemeljiti jednu novu hrvatsku demokratsku stranku, na temeljima doktrine prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana, kako bi neželjenom predsjedniku devastiranog HDZ-a i Vlade pokazali kako mu tamo nije mjesto?!

Plenky, go to Brussels and thank you in advance.

 

Filip Antunović/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)