Dopredsjednica HSP AS doc.dr.sc. Vlatka Vukelić: Ponavlja se “Proljeće naroda iz 1848. godine!”

Vrijeme:1 min, 2 sec

 

Ponavlja se “Proljeće naroda iz 1848. godine!”

 

Kao što je davna 1848. kolokvijalno nazvana “Proljećem naroda”, jer su tada razne društvene i nacionalne skupine postavljale zahtjeve za političke, društvene i gospodarske promjene, danas 170 godina nakon, u Hrvatskoj imamo novu “revoluciju”. To je revolucija društva, koja zahtjeva njegovu transformaciju i konačan odmak od nametanja svjetonazora koji nije u skladu s narodnim htjenjima ili potrebama.

 

Neka nam događanja iz 1848. budu podsjetnik na stvarnu i ostvarivu moć naroda, na njegovo pravo izbora i na činjenicu kako se narodom ne može i ne smije upravljati (vladati) služeći se obmanom i manipulacijom.

 

Kalendarsko proljeće poklopilo se i s obljetnicom “Proljeća naroda” u još jednoj društvenoj devijaciji koju narod sam mora ispraviti. Stoga neka se čuje glas svakog pojedinca, neka se očituje silueta svakog stanovnika Lijepe naše koji se protivi neprirodnom nametanju nove društvene ideologije. U subotu 24. 03. 2018. svatko od nas ima priliku, ali i obvezu javnim prosvjedom u Zagrebu boriti se za vrijednosti koje baštini i prenosi na svoje potomke. Pokažimo da nas ne ujedinjuje politika nego ideja, a to je zdrava nacija u zdravom, demokratskom i razumnom društvu.

 

Bog i Hrvati!

 

Dopredsjednica HSP AS,

Doc.dr.sc. Vlatka Vukelić

 

Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)