VIDEO: HRT potvrdio – predsjednik Vlade Plenković laže o Istanbulskoj konvenciji

Vrijeme:1 min, 11 sec

 

Predsjednik Vlade, Andrej Plenković, uvjeravao je i uvjerava hrvatsku javnost kako u Istanbulskoj konvenciji rodne ideologije nema.  U emisiji HRT-a “Dobar dan, Hrvatska” prikazani su citati iz teksta Istanbulske konvencije koji  jasno dokazuju kako Plenković laže. Vrlo znakovit je i trenutak  u kojem gost emisije naprosto ne zna odgovoriti na logično pitanje voditelja “Zašto je rodna ideologija uopće potrebna u konvenciji kada se govori o zaštiti žena od nasilja?”

Pogledajte:

https://www.youtube.com/watch?v=rP75OST4AAg

Sam tekst Istanbulske konvencije dokaz je da Plenković laže. Nažalost, istina je još gora. Ne samo da se kroz konvenciju rodna ideologija nameće hrvatskom zakonodavstvu i institucijama, ne samo da se Istanbulska konvencija postavlja iznad hrvatskog Ustava čime Hrvatska gubi svoju suverenost, ne samo da su iz HDZ-a najavili kako će se provedba Istanbulske konvencije financirati s oko milijardu proračunskih kuna godišnje(!), nego se ovom konvencijom rodna ideologija nasilno uvodi i u odgojno-obrazovni sustav Hrvatske – počevši od dječjeg vrtića:

Čl. 14., Obrazovanje, stavak 1.  “Stranke (države i isnstitucije) će poduzeti, kada je to primjereno, potrebne korake kako bi nastavne materijale o pitanjima kao što su nestereotipne rodne uloge uključile u redovni nastavni plan i program na svim razinama obrazovanja”.

Sve navedeno može se čuti u emisiji HRT-a koju u cijelosti možete pogledati ovdje

 

Željko Maršić-Zenga/Hrvatsko nebo

Odgovori