Rudi Tomić: Istanbulska konvencija je osmrtnica Hrvatskoj

0

 

 

 

Nisam imao nakanu pisati o zloćudnosti  ”Istanbulske konvencije” (u nastavku IK), jer su već napisane brojne analize (pročitao sam  oko 56 osvrta o IK od polovice studenog 2017. do danas 19. 03 2018.) – nema što nije rečeno. Ali himbene izjave vladajuće vrhuške ponukale su me na ovaj osvrt:

(a) predsjednika Vlade Andreja Plenkovića: ”u IK ne piše da se uvodi  rodna ideologija i oni koji to tvrde nisu pročitali IK ili da je nisu razumjeli.”, bila je ponižavajuća poruka hrvatskom intelektualcima, znanstvenicima svjetskog glasa, akademicima u domovini i dijespori, piscima i političarima;

(b) predsjednika Sabora Gorana Jandrokovića: ”Moramo voditi računa da nijednom svojom izjavom ne dovedemo u pitanje vladajuću koalicuju”, bila je  uvrijeđujuća poruka članovima HDZ-a na skupu u Velikoj Gorici, jer ako se uvrijedi Pupovca – pada Vlada;

(c) predsjednika SDSS i saborskog zastupnika Milorada Pupovaca: ”Svi oni koji govore da je to priča o rodnoj ideologiji zapravo šire mantru kojom bi  htjeli dokinuti građanski rast i širenje građanskih prava i slobode, koji bi ograničili ustavnu državu i nametnuli vrijednosti koje nemaju veze s modernom državnom. Umjesto da odlučno branimo vrijednosti antifašizma kao što to čini većina zemalja Europe, mi popuštamo i povlačimo se prema onima koji bi revitalizirali poražene snage u 2. svjetskom ratu koji otvoreno zagovaraju vrstu  umivene, oprane poražene politike Ante Pavelića i NDH.” Umjesto ratificiranja IK, postavimo četnika Milorada Pupovca za predsjednika Vlade u RH, koji bi poželio Hrvatima kao car Kaligule Rimljanima, da imaju jednu šiju, da jednim mahom svima odrubi glavu.

Mogli bismo citirati sve do jednog  domoljubnog pisaca koji su objavili svoja kritička gledišta u svezi s IK, ali to nije ni potrebno, jer su – pismeni i polupismeni Hrvati u domovini i svijetu pročitali njihove osvrte, sažetak IK i razumjeli sadržaj. Stoga i tražimo referendum s kojim bi se zaustavilo predsjednika Vlade RH Andreju Plenkovića, da sa ”Istanbulskom konvencijm” ne ponovi tragičnu sudbinu hrvatsku naroda kao  sto je bio slučaj s ”Niškom deklaracijom” (07. 12. 1914.). Na domaćem terenu Plenković se ponaša kao Putin: ucijenio je članove HDZ-a i privilegirao koalicijske partnere (četnike, komuniste, jugofile) i medije.

Plenković je poručio stranačkom vrhu iza zatvorenih vrata dok ih je uvjeravao u potrebu ratifikacije IK: ”Ne znam jeste li vi svjesni da ovime možete čak srušiti Vladu. Ako će netko Vladu rušiti, onda ću to biti ja. I nakon toga  će se ići na nove parlamentarne izbore. A za njih ću ja slagati liste i može se dogoditi da pola ovdje prisutnih ne bude na njima”. Parafrazirat ću prvu Božju zapovijed: Ja sam gospodar, predsjednik HDZ-a i Vlade u RH, ne možete imati drugih poglavara osim mene!

Još se nije ni ”digla magla” od zaključaka i preporuka Vijeća za suočavanjem s posljedicama vladavine nedemokratskih režima, gdje su zdušno podržali petokraku kao simbol ”oslobođenja”, a donijeli zaključak da je pozdrav ”Za dom spremni” – antihrvatski, odnosno ”fašistički”. Nakon ovakve sramote hrvatskog domoljublja, Domovinskog obrambenog rata, hrvatske nacionalne i državotvorne ideje,  Plenković nam nameće sotonsku IK, kojoj je cilj uništiti sve ljudske, vjerske i moralne vrednote u hrvatskom narodu, da bi u konačnici Država Hrvatska bila Europska prćija (proix).

Zbog ozbiljnosti za sudbinu hrvatskog naroda i države treba ponovo naglasiti neke najočevidnije činjenice koje ukazuju na slugansku vlast u Hrvatskoj. Kada bi bilo moguće, trebalo bi ponovo objaviti sve osvrte o zločinjačkoj Istanbulskoj konvenciji, možda bi otrijeznilo zavedene i otvorilo oči ljudima slijepog uma i zlih nakana.

Istanbulska konvencija je pogubna za Hrvatski narod i hrvatsku državu.

”Reći da oni koji su protiv ratifikacije  Istanbulske konvencije ‘Konvenciju nisu pročitali ili je nisu razumjeli’ je politički i moralno teška uvreda kad dolazi  od predsjednika vlade, jer je to laž koje je g. Plenković svjestan, i koju je preuzeo od neprijatelja hrvatske države i hrvatskog naroda. Ona je pogubna za hrvatski narod i državu i potpuno je nezamislivo da je rabi čovjek koji je predsjednik te vlade, toga naroda.

Istanbulska konvencija je izdaja:

– hrvatskog Ustava,koji ne poznaje pojam rod (pa će ga mijenjati);

– hrvatske vjere, koja je u priopćenjima Hrvatske biskupske konferfencije, kao i u  riječima Svetoga oca Frane, u svojim temeljima nespojiv s rodnom teorijom (pa će svećenici biti kažnjavani kad odbiju vjenčati istospolen ‘parove’);

– hrvatske tradicije, u kojoj se ženu poštuje, voli i štiti kao  Blaženu Djevicu Mariju, majke Kraljice i zaštitnice hrvatskog naroda;

– hrvatske obitelji, jer će tu svetu riječ rabiti i za opis biološki, filozofski i razumski neshvatljivih zajednica;

– hrvatske djece, jer će ih učiti da nema spol (rod, koji zamjenjuje spol) mogu ‘izabrati’ (pa i u vrtiću, kako je već u Finskoj, ne će zvati ‘on’ i ‘ona’, nego ‘ono’);

– hrvatskih majki, jer se one u službenim dokumentima više neće tako zvati, nego će biti ”roditelj 1′, a ‘majke’ će moći biti i muškarći koji tvrde da su žene;

– hrvatskog jezika, jer taj jezik poznaje samo dva spola (žensko i muško) i tri roda (muški, ženski i srednji);

– svega drugog hrvatskog, jer Hrvati su ljudi, a rodna ideologija je protuljudska u svakoj svojemu detalju, cilju i svrsi.” (prof. emeritus Marko Marušić, kamenjar.com)

Ovdje imamo potrebu ukazati predsjedniku Vlade RH Andreju Plenkoviću na njegovu prepotentnost (oholost, silovitost, bahatost), jer ne može raći (dare to say that…) da prof. Marko Marušić nije pročitao IK ili da nije razumio – riječ je o čovjeku koji je vrhunski načitan i razumijevanja znanstvenosti.

”Dokazujući sposobnost čitanja, navodim da sam objavio 180 znanstvenih radova u sklopu najuglednijih svjetskih znanstvenih časopisa , te da sam osnovao i dvadeset godina vodio svjetski znanstveni časopis Croatian Medical Journal, koji je postao jedan od uglednih svjetskih časopisa. U tom poslu sam, procijenjujem, kritički pročitao (proučio) oko deset tisuća znanstvenih radova ranaga dokturata, ocijenio ih i za te ocjene ponio međunarodnu javnu odgovornost. Čak sam i književnik, sa šest  knjiga koje se ljudima jako sviđaju, a dvije su uvrštene u školsku lektiru. Doduše, jedna je, ona o Domovinskom ratu i objavljena i u SAD-u na engleskom, iz lektire isključena – godine 2001. Ukratko, vjerujem da znam šitati tekstove, pa i one najsloženije”, zaključio je prof. Marušić.“

Možda se umišljeni Plenković neće posramiti kada pročita ovaj kratki curiculum vitae čovjeka koji zna čitati i razumje ono što pročita.  Pitanje je također što će učiniti zastupnici HDZ-a u Hrvatskom saboru: hoće li prihvatiti ultimatum predsjednika stranke i vlade, da ratificiraju odredbama IK, koje su iznad hrvatskih zakona, čiju će provedbu nadgledati u Hrvatskoj aktivistkinje Rada i Mileva iz Srbije i Crne Gore?; Ili će prihvatiti prijedlog zamjenika predsjednika HDZ-a i dopredsjednika Hrvtaskjog  sabora, Milijana Brkića: Istanbulaska deklaracija DA u djelu što se tiče ”zaštite od nasilja” ali NE u djelu koji se tiče ”rodne ideologije”. (ovo sliči na ”polutrudnu” ženu!); Ili će prihvatiti sugestiju Ive Stiera, da zastupnici HDZ-a dižu ruke po svojoj savjesti. Na žalost, većina zastupnika nemaju savjesti, nego spoznju vlastitog bića motiviranu načelima: meni je dobro – dobro je svima!.   

Oporba i ”dobrotvorne, kulturne” i (anti)fašističke udruge udružene su s  predsjednikom Plenkovićem, Pupovcem i drugim antihrvatskim sotonama. kojima smeta sve što ima obilježje hrvatskog naroda i države. Najavljen je prosvjed protiv ratifikacije IK u Zagrebu (24. 03. 2018.) na Trgu žrtava fašizma, na koju će doći oni koji su protiv IK i oni koji su ZA. Oni koji su ZA imaju na svojoj strani antihrvatski medije u RH, Vladu u RH, oporbene stranke i udrge koje su financirane iz hravatskog proračuna i donacija neprijateljskih vlada, skupina i pojedinaca sa svrhom da što više naštete hrvatskom narodu, jer ako se ratificira IK – to će za hrvatski narod biti veća tragedija nego 1945. godine. Izgleda da je već napisana osmnrtnica za Hrvatsku.

Već je nekoliko puta u Zagrebu  bila prolivena krv hrvatskih domoljuba, pa ne bi bilo iznanđenje da se dogodi i ovog puta, jer  najavljen je dolazak: ”Ja dolazim, ali kao sotona da vas sve pocmekam dobrim rafalom. Treba vas sve u duboku jamu”, napisala je Sandra Uranjek Varga profesorica Graditeljsko-geodetske škole  iz Osijeka. Da li će Sandra biti kažnjena po Europskoj konvenciji o ljudskim pravima, Istanbulskoj konvenciji o nasilju i zaključcima Vijeća za suočavanje, ili će ostati bez kazne kao toliki ratni zločinci u Hrvatskoj?

Zaključna misao

Dok se u Hrvatskoj vodi vruća polemika oko IK, u isto vrijeme izbio je verbalni rat protiv predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, koja je otišla u službeni posjet državama latinske amerike. Naime, Predsjednicu  RH srdačno je bila dočekana u Hrvatskim zajednicama u Argentini i Čileu, gdje su joj domaćini priredili doček, da se osjeća doma – kao u svojoj domovini. Predsjednica ih je lijepo pozdravila i pohvalila njihov uspjeh i ljubav koju su zadržali u svojim obiteljima i hrvatskom crkvama i domovima za Lijepu našu. G-đa Kolinda Grabar Kitarović, među ostalim, rekla nazočnim Hrvatima, kako su mnogi od njih ili njihovi roditelji došili u Argentinu gdje su našli slobodu i bolje uvjete za život. Njezino priznanje Hrvatima njihovo hrvatstvo i razumijevanje razloga koji su uzrokovali njihovom progonu u domovini i dolasku u tuđinu, uzdrmali su (anti)fašističke, četničke, židovske, komunističke i jugofillske  duhove te su optužili Predsjednicu RH, za ”skandal” – navodno sa družila ”s ustašama i ratnim zločincima” na njihovim skupovima.

Za one kojima smeta pozdrav Za dom spremni, koji u svakom državotvornom Hrvatu vide ”ustašu”, a posebice nas koji smo politički emigranti  i svijetu dokazivali da se borimo protiv neprijatelja hrvatskog naroda: srbokomunizma, srboslavlja i velikosrpske Jugoslavije, koji su hrvatskom narodu nametnuli ustaštvo u borbi za obranu naroda i države.  

”Ustaštvo, kao povijesno oličenje borbe za državu, dobilo je za vrijeme Nezavisne  Države Hrvatske svoju konačnu važnost i zančenje u borbenim jedinicama.Ustaštvo je bilo apsorbirano po cijelom narodu u tolikoj mjeri da organski nije više  moglo biti stranačkom organizacijom. Postalo je zauvijek osigurano u životu svijesti naroda kao stalni djelotvorni čimbenik njegove sadašbnjosti i budućnosti. Ideja o državi i pripravnost na borbu za državu postale su općenarodne vlastitosti, koje ne mogu biti okviri i monopoli za  jednu jedinu organizaciju, nego samo temelj svim (državotvornim, op) organizacijama. (prof. Ivan Oršanić, Vizija slobode, Buenos Aires, 1979. str. 258 – 259.)

Ovaj osvrt kojeg sam počeo pisati na Dan svetog Josipa, zastitinika domovine Hrvatske i Kanade, završit ću mislima Sisačkog biskupa Vlade Košića:

”Molite da sluganska vlast ne ratificira Istanbulsku konvenciju. Stoga vas potičem: da se molite, osobno i po obiteljima, da se organizira i zajednička molitva u župnim crkvama i u kapelama jedan dan koji je najprikladniji u tjednu. To može biti klanjanje pred presvetim ili molitva krunice na tu nakanu: da se  ne ozakoni rodna ideologija u Hrvatskoj. Da uporabimo sva demokratska sredstava da se ta pošast ne usvoji i da izvršimo pritisak na naše predstavnike odnosno zastupnike u Hrvatskom saboru u tom pogledu. Neka nam se Bog smiluje!”, poručio je biskup Košić.

 

Rudi Tomić/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara