Laslo Torma: Plenković je ponovio – “Glasanje po savjesti je NEPRIHVATLJIVO ?!”

Vrijeme:2 min, 49 sec

 

 

Šef HDZ-a je na sastanku Predsjedništva HDZ-a konačno objavio “urbi et orbi” “da mu nije prihvatljivo da glasaju po savjesti (HDZ-ovci)”, čime je zapravo javno otkrio svoju filozofiju stranačkog i političkog djelovanja, koja je prevladavajuća ne samo u HDZ-u već i u ostalim hrvatskim političkim strankama i partijama.

Još od vremena kada je poznati HDZ-ovac Ivan Milas u Saboru ustvrdio da kilo mozga košta 2 DM/kg, dakle da je jeftina roba, nije bilo ovako jasno deklarirane onoga što stranačka pripadnost traži od pojedinaca. kada treba da se izjašnjava o nekom pitanju. Milas je to ustvrdio u kontekstu toga da je mozak precijenjen, pa time i njegove kognitivne funkcije, a Plenković je
sada ustvrdio da je pored posjedovanja mozga koji ne vrijedi više od 1 EUR/kg, dakle čije su kognitivne funkcije minimalne, još važno da član stranke osim što praktični nema mozga, ne treba posjedovati ni savjest prema kojoj djeluje, jer je to za njega posve neprihvatljivo.

Sklon sam pretpostavci da Plenković osobno drži neprihvatljivim i to da narod općenito ima mozak “vrjedniji” od 1 EUR/kg tj. da posjeduje kognitivne funkcije, i da posjeduje savjest po kojoj djeluje. Koliko je do sada poznato ono što se Plenkoviću čini PRIHVATLJIVIM je narod Zombia, za koje je poznato da im je mozak “umrtvljen”, a savjesti uopće nemaju, pa izvršavaju automatski naredbe svoga gospodara.

Čim se neki pojedinac, grupa ili skupina počne ponašati ne-zombijevski, to jest počinje koristiti svoj mozak za produktivno razmišljanje, i čim pokazuju znake da posjeduju savjest prema kojoj su skloni djelovati, to Plenković proglašava populizmom, demagogijom, protueuropeizmom, protuglobalizmom, protivnikom investicionizma tajkuna i korporatizma, te protuhrvatskim interesima.

Da je tomu tako dokaza ima dovoljno.

Počevši od toga da je i on sam neka vrsta “Zombija” u koga su pretvorili EU čelnici, pa bez razmišljanja i savjesti izvršava sve što mu oni narede da govori ili čini, pa sve do ovoga finala kada javno govori HDZ-ovcima da nije prihvatljivo da se ponašaju u skladu sa svojom savješću, je je to za njega, a i za njegove nalogodavce NEPRIHVATLJIVO !

Ono što je žalosno, i veoma zabrinjavajuće, je činjenica da članstvo HDZ-a, HDZ-ovci u Saboru i njegovim radnim tijelima, šutke prelaze preko ovakove monstruozne izjave da ne smiju djelovati po svojoj savjesti ! Jer u normalnim društvima onaj tko izjavi tako nešto i zahtijeva tako nešto od ljudi kojima j nadređen, trebao bi sitoga momenta biti smijenjen sa funkcije.

Plenković naravno kao ‘minhenski bojovnik’ nije mogao znati da su dečki u domovinski rat išli razmišljajući svojom glavom, i slijedeći glas svoje savjesti, koji im je govorio da domovinu valja braniti po svaku cijenu ! I onda takav ‘minhenski’ bojovnik govori da je slušati glas savjesti NEPRIHVATLJIVO ?!

Zar ste dragi HDZ-ovci zaista toliko zombizirani i živi eutanazirani, da ste izgubili svako samopoštovanje i dopuštate da vam se
takvo što govori, čak naređuje ? Ne mogu u to vjerovati, nadam se da se u vama “kuha” bijes, koji će ubrzo ‘eksplodirati’ nezadovoljstvom protiv ovakvog razvoja situacije u društvu, i protiv rukovodstva koji drži da vam mozak treba vrijediti manje od 1 EUR/kg, i da savjesti uopće nemate ! Točnije rečeno, kada se od vas traži da vam savjest služi samo za “domaću” uporabu, i za SAVJESTAN rad za poslodavce koji vas mizerno plaćaju, pa i tu mizeriju rijetko isplaćuju na vrijeme.

Probudi se HDZ !

Laslo Torma/Hrvatsko nebo

Odgovori