VIDEO/ MARTINOVIĆ: Bošnjaci ne mogu politički podčiniti Hrvate, to je uzaludan posao i gubljenje vremena

Vrijeme:1 min, 32 sec

 

 

Bošnjaci ne mogu politički podčiniti Hrvate u BiH. To je uzaludan posao i gubljenje vremena,izjavio je predsjednik Kluba Hrvata u Domu naroda Federalnog parlamenta Tomislav Martinović, javlja Hrvatski Medijski Servis.

 

On je kazao kako je danas odnos snaga drugačiji, a drugačije su i geopolitičko okruženje.

Danas je europska javnost upoznata i sa statusom hrvatskog naroda i sa nelogičnostima u izbornom zakonodavstvu i upoznata s onim što nigdje u Europi ne postoji da jedan narod drugom bira političke predstavnke, kazao je Martinović.

Naglasio je kako oni koji tvrde da se najviše bore za Bosnu i Hercegovinu ruše njezine temeljne vrijednosti, protivići se načelima zapisanim i Ustavu BiH i u presudi Ustavnog suda i u rezolucijama europskog parlamenta.

One koji se zaklinju u ZAVNOBIH podsjećam da je i u deklaraciji tog tijela još davne 1943. zapisano da BiH ne može biti ni srpska, ni hrvatska, ni muslimanska, već i hrvatska i srpska i muslimanska, kazao je Martinović.

Komentirao je i predaju odgovora na Upitnik Europske komisije.

-Predaja upitnika, jeste stanoviti napredak, ali sve ostalo što se događa u BiH ne ide u dobrom pravcu, smatra predsjednik Kluba Hrvata.

On je kazao kako je dominacije Bošnjaka, poglavito majorizacija Hrvata u vrijeme Platforme i Alijanse obilato korištena u smislu proračunskih davanja jednima, a uskraćivanja drugima.

-Taj neravomjeran stupanj razvoja osjeti se na hrvatskim područjima, a to najbolje ilustrira činjenica da kroz bošnjačka područja u FBiH imamo izgrađeno 87 km autoceste, dok na hrvatskim područjima, ovjde u Hercegovini imao svega 7 kilometara autoputa od Bijače do Međugorja.

Unatoč svemu izrazio je nadu kako će se do dogovora o izmjenama Izbornog zakona u BiH doći, kako bi Hrvati, jednako kao i drugi narodi mogli izabrati svoje političke predstavnike, u suprotnom kazao je vlast u Federaciji BiH i BiH neće moći biti formirana.

 

hms.ba/ http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori