Udruga Lavice – Zaštita i pomoć žrtvama pedofila, zajedno s još dvije udruge i dvije građanske inicijative, uputile su pismo predsjedniku hrvatske Vlade, predsjedniku hrvatskog Sabora, svim saborskim klubovima i ostalim predstavnicima vlasti, te hrvatskoj javnosti i medijima

Vrijeme:3 min, 35 sec

 

Udruga Lavice – Zaštita i pomoć žrtvama pedofila, zajedno s još dvije udruge i dvije građanske inicijative, uputile su pismo predsjedniku hrvatske Vlade, predsjedniku hrvatskog Sabora, svim saborskim klubovima i ostalim predstavnicima vlasi, te hrvatskoj javnosti i medijima:

 

Poštovani predsjedniče hrvatskog Sabora,

zbog pedofilskog sadržaja, zbog sadržaja povezanog s pedofilijom i zbog autora koji su povezani s pedofilijom i/ ili promicanjem pedofilije tražimo

1. smjenu ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak

2. smjenu pomoćnice ministrice znanosti i obrazovanja Lidije Kralj

3. trenutno izbacivanje tzv. spolnog odgoja iz hrvatskih škola (“Odgovorno spolno ponašanje i rodna ravnopravnost”),

4. izbacivanje svih autora koji promiču pedofiliju u svojim djelima s popisa lektira za hrvatske škole

U emisiji HRT-a Dobar dan, Hrvatska, u utorak, 20. veljače 2018. hrvatskoj je javnosti pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja Lidija Kralj dala do znanja kako će se tzv. spolni odgoj, koji je već 5 godina u hrvatskim školama a koji se temelji na pedofiliji, na jesen biti zamijenjen novim sadržajem. Velik dio hrvatske javnosti, pogotovo roditelja, bilo je uvjerenja kako je još 2013. Ustavni sud iz hrvatskih škola i iz kurikula izbacio tzv. Spolni odgoj koji je temeljen na pedofiliji. Pomoćnica ministrice potvrdila je kako je on dio nacionalnog kurikula od 2013. do danas!

Sadržaj koji je na bilo koji način povezan s pedofilijom, a kamoli tzv.spolni odgoj koji je temeljen na pedofiliji, ne smije biti dio ni jedne, a kamoli odgojno-obrazovne institucije! Tražimo da odmah, po hitnom postupku izbacite taj dio iz hrvatskog kurikuluma (tzv. spolnog odgoja, “Odgovorno spolno ponašanje i rodna ravnopravnost”), koji se šutke već 5 godina u istome nalazi. Ne zanima nas ako Vlada i/ ili Ministarstvo obrazovanja i/ ili umiješane (civilne) organizacije dobivaju sredstva za promicanje sadržaja koji je povezan i temeljen na pedofiliji. To su djeca, i ne postoji adekvatan novčani iznos kojime možete opravdati institucionaliziranje pedofilije kroz škole.

Odmah izbacite tzv. spolni odgoj (“Odgovorno spolno ponašanje i rodna ravnopravnost”) iz kurikula, iz svih hrvatskih škola, jer je temeljen na pedofiliji. Kada to napravite, možemo kroz javnu raspravu u koju treba uključiti prije svega pedijatre, psihologe i roditelje, odlučiti koji i kakav sadržaj je primjeren za djecu i na koji ga način treba provoditi.

U emisiji je voditelj Mirko Fodor pročitao dva citata školske lektire koja se 2016. nalazila na popisu lektira za hrvatske srednje škole.

Citati:

“Neosjetnoi posve prirodno, da smirim plač, počeo sam se zadovoljavati. Uskoro puštao sam tekućinu i gore i dolje, a kroz prozor, u parku, vidio sam jednu sasvim malu djevojčicu. I ona je ispuštala tekućinu, zadignute haljinice, čučeći.”

“Kad sam se vratio i to rekao Marini, napravila je facu kao da vidi duh svoga oca kako jebe petogodišnju djevojčicu.”

Vaša pomoćnica nijednom riječju nije osudila pedofilski sadržaj. U nijednom trenutku nije naglasila da će ovu lektiru odstraniti ili da je već odstranjena s popisa lektira, što je skandalozno. Naprotiv, stala je ubranu tog sadržaja navodeći kako će profesori biti uz djecu i objasniti im kako to ne valja?! Predsjedniče hrvatske Vlade, ovdje je riječ o kaznenome djelu pedofilije koje se prema hrvatskome kaznenome zakonu ne smije promicati! Ovim se sadržajem djeci kroz hrvatski kurikul usađuju pedofilske slike, slike seksualnog odnosa odraslog muškarca s petogodišnjom djevojčicom! To je kriminal – takva slika u djetetovu glavu sama po sebi nikada ne bi došla. Pomoćnica ministrice obrazovanja opravdava metodu da se djeci usađuje pedofilski sadržaj u njihov mozak, u njihove duše?! To nije samo skandalozno, to je kriminalno. Takva osoba ne smije biti ni blizu rada s djecom, a kamoli u doticaju s školskim programom, a kamoli da je pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja.

Tražimo trenutnu smjenu pomoćnice ministrice znanosti i obrazovanja Lidije Kralj.

Tražimo trenutno izbacivanje svih autora koji promiču pedofiliju u svojim djelima s popisa lektira za hrvatske škole.

Zbog svega navedenog tražimo smjenu najodgovornije osobe, tražimo smjenu ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak.

 

S poštovanjem,

Anita Papa
Udruga Lavice – zaštita i pomoć žrtvama pedofila

dr. med. Romano Tripalo
GI Roditelji protiv institucionaliziranja pedofilije

Željko Maršić
GI Ivo Pilar

prof. Vesna Gosta
Udruga Djeca ljubavi

prof. Vesna Šiško
Udruga Ne dirajte djecu

 

Pedofilija u kurikulu – skandalozna pomoćnica ministrice obrazovanja Lidija Kralj

https://www.youtube.com/watch?v=zFMxwzQegq8

 

HRT1 DOBAR DAN HRVATSKA KURIKULUM

 

 

Hrvatsko nebo

Odgovori