Juncker: Do svibnja pronaći rješenje za izmjene Izbornog zakona

Vrijeme:1 min, 14 sec

 

 

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker uputio je danas apel najvišim službenicima Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine da do svibnja pronađu kompromis u vezi sa izmjenama Izbornog zakona BiH, piše Večernji list BiH.

 

Juncker se danas susreo s predsjedateljem Zastupničkog i Doma doma PSBiH Borjanom Krišto i Ognjenom Tadićem i zamjenicima Mladenom Bosićem, Šefikom Džaferovićem, Safetom Softićem i Barišom Čolakom, a sastanku su prisustvovali i europski komesar za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johannes Hahn i šef Delegacije i specijalni predstavnik EU u BiH Lars-Gunnar Wigemark. Predsjednik Europske komisije ukazao je i na činjenicu da nije profunkcionirao Parlamentarni odbor za stabilizaciju i pridruživanje između PSBiH i Europskog parlamenta (POSP) te je naglasio da je za oba parlamenta važno da se riješi to pitanje.

Uz ocjenu da posjeta Junckera i predavanje odgovora na Upitnik EK predstavljaju ozbiljan iskorak BiH na putu ka EU, članovi rukovodstva oba doma PSBiH naglasili su privrženost BiH principima i ciljevima EU, kao i odlučnost svih da BiH postane dio EU. Članovi kolegija oba doma podvukli su činjenicu da pitanje izmjena Izbornog zakona BiH predstavlja odgovornost institucija i najviših službenika u zemlji, priopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću PSBiH. Također, istaknuli su da BiH želi nastaviti praviti značajne iskorake i na planu ekonomskog razvoja te su izrazili očekivanje kako će na tom planu, kao i u svim daljim koracima BiH na europskom putu, imati podršku i pomoć institucija EU.

 

hms.ba/ http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori