Bradara: Hrvati Središnje Bosne opstali zahvaljujući žrtvi Zbornog područja HVO-a Vitez

Vrijeme:1 min, 46 sec

 

“BILO NAS JE I BIT ĆE”

 

Neka nam hrabrost, plemenitost i žrtva pripadnika Zbornog područja HVO-a Vitez uvijek budu misao vodilja i ideali u našim današnjim političkim, društvenim i drugim borbama i procesima, a s porukom kako Hrvati Središnju Bosnu nisu napustili niti je se odrekli kada je bilo najteže, a neće ni danas, napisala je na svom službenom facebook profilu Lidija Bradara, predsjedateljica Doma naroda Parlamenta FBiH povodom 26. obljetnice utemeljenja Zbornog područja HVO-a Vitez.

 

“Hrvati Središnje Bosne znaju i pamte značaj Zbornog područja HVO-a Vitez međutim, uvijek je potrebno podsjećati sve nas, posebno mlađe s određenim činjenicama o ratnoj kalvariji hrvatskog naroda u Središnjoj Bosni. Dugi niz godina kao aktivna sudionica društveno-političkih procesa, ali i svjedokinja rata koji nas je posebno ranio, prisustvovala sam brojnim obljetnicama, programima obilježavanja i promocijama. Svaki od tih prigodnih programa organiziran je s najboljim namjerama i u najboljoj vjeri – da nikada ne zaboravimo kako se i koliko moralo umirati u Središnjoj Bosni da bismo danas živjeli”, napisala je na svom službenom facebook profilu Lidija Bradara, predsjedateljica Doma naroda Parlamenta FBiH i članica Predsjedništva HNS-a BiH.

Bradara je u svom postu čestitala obljetnicu utemeljenja Zbornog područja HVO-a Vitez i pozvala Hrvate Središnje Bosne da se 27. 2. 2018. godine odazovu proslavi ove, kako je navela, važne obljetnice za Hrvate u Središnjoj Bosni.

“Neka nam hrabrost, plemenitost i žrtva pripadnika Zbornog područja HVO-a Vitez uvijek budu misao vodilja i ideali u našim današnjim političkim, društvenim i drugim borbama i procesima, a s porukom kako Hrvati Središnju Bosnu nisu napustili niti je se odrekli kada je bilo najteže, a neće ni danas”, navela je.

Podsjetimo, proslavu  26. obljetnice utemeljenja Zbornog područja HVO-a Viteza organizira Udruga nositelja radnih odličja HVO-a HercegBosne ŽSB. Proslava obljetnice utemeljenja ZP HVO Vitez je u utorak, 27. veljače 2018. godine u Vitezu. U okviru prigodnog programa bit će služena sveta misa za sve poginule pripadnike ZP HVO Vitez i hrvatske žrtve u Središnjoj Bosni, a potom i svečana akademija u kino dvorani Hrvatskog doma u Vitezu.

 

Dnevnik.ba/ http://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)