PROPAO POKUŠAJ STIGMATIZIRANJA Mladi europski pučani srušili rezoluciju SDA o osudi HVO-a

Vrijeme:2 min, 16 sec

 

Predstavnici Asocijacije mladih SDA, uvidjevši da se većina europskih mladeži ne želi doticati ratnih tema te da takva rezolucija neće imati gotovo nikakvu podršku, donijeli su odluku o njezinu povlačenju.

Na trodnevnom zasjedanju Vijeća Mladeži Europske pučke stranke (YEPP), održanom u Milanu, Mladež HDZ-a BiH sa sestrinskom Mladeži HDZ-a Hrvatske spriječila je mlade iz SDA da donesu krajnje jednostranu i zlonamjernu rezoluciju čiji je cilj bio stigmatizirati ulogu bh. Hrvata, HVO-a i generala Slobodana Praljka prikazujući ih kao zločince u posljednjem ratu, piše Večernji list BiH.

Većina se nije slagala

Dok se “seniorska” organizacija raspada pucajući po svim šavovima, Mladež je pokušala rehabilitirati tu ratnohuškačku politiku te je pri tome propustila spomenuti stradanja Hrvata u BiH, kao i osuđene ratne zločince Armije BiH. Umjesto bavljenja prošlosti, na što su upozorili mladi HDZ-a iz BiH i RH, predsjednik YEPP-a Andrianos Giannou podržao je njihove istupe te je istaknuo potrebu okretanja budućnosti i stvarnim problemima mladih.

Održao je i kratku lekciju kako smisao YEPP-a nije baviti se ratnim i povijesnim temama, nego upravo suprotno, što je podržala velika većina mladih europskih pučana.

Predstavnici Asocijacije mladih SDA, uvidjevši da se većina europskih mladeži ne želi doticati ratnih tema te da takva rezolucija neće imati gotovo nikakvu podršku, donijeli su odluku o njezinu povlačenju.

– Još jednom se pokazala sva besmisao pričati o prošlosti i pozivati se na ratne teme.

Mladež Europske pučke stranke pokazala je jasan smjer kojim se vodi, a to su budućnost Europe, nova radna mjesta za mlade, politika mladih koja se temelji na pozitivnim projektima, kao što su Erasmus i mobilnost studenata, dok to nikako nisu teme rata i prošlosti.

Žao mi je što su kolege iz Asocijacije mladih SDA krenuli u tom smjeru umjesto da se svi zajedno okrenemo budućnosti i poboljšanju položaju mladih u BiH koji je na nezavidnoj razini, ali me ipak veseli njihova konačna odluka o povlačenju ove rezolucije te se nadam kako ćemo se u budućnosti zajednički posvetiti pozitivnom djelovanju za mlade.

Zaštita Hrvata

Mladež HDZ-a BiH pokazala je kako će nastaviti voditi proaktivnu i proeuropsku politiku, ali uvijek sa zaštitom hrvatskih nacionalnih interesa u BiH – kazao je predsjednik Mladeži HDZ-a BiH Mario Mikulić.

Ovo je još jedna međunarodna pobjeda Mladeži HDZ-a BiH i sestrinske Mladeži HDZ-a RH, kao i pokazatelj kako Mladež HDZ-a BiH djeluje na međunarodnom planu i kako su prepoznati kao proeuropska mladež. Na ranijem zasjedanju mladih u Beogradu usvojena je rezolucija Mladeži HDZ-a BiH koja inzistira na poštivanju vladavine prava i ustavnopravnog poretka koji se temelji na ravnopravnosti i poštivanju ustavnih prava sva tri konstitutivna naroda, ugrađenih u preambuli Ustava BiH, piše Večernji list BiH.

 

Dnevnik.ba/http://dnevnik.ba /Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)