KAVAZOVIĆ S IZASLANSTVOM HRVATSKOG SABORA: Opstanak Hrvata u BiH mi vežemo uz naš vlastiti opstanak

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Vrijeme:1 min, 11 sec

 

 

Danas je reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović primio izaslanstvo Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora. Razgovaralo se o relaksaciji odnosa između bošnjačkog i hrvatskog naroda.

 

Voditelj saborskog izaslanstva bio je Miro Kovač, predsjednik Odbora za vanjsku politiku, a s njim su još na sastanku bili Arsen Bauk, predsjednik Kluba zastupnika SDP Hrvatske i član Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska – Bosna i Hercegovina, Davor Ivo Stier, član Odbora za vanjsku politiku i Martina Kušnjačič, tajnica Odbora za vanjsku politiku.

Sastanku je, također, nazočila pratnja izaslanstva Veleposlanstva Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini na čelu s Ivanom Del Vechiom i veleposlanikom Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini sa saradnicima.

Razgovaralo se o relaksaciji odnosa između bošnjačkog i hrvatskog naroda, te ulozi vjerskih zajednica u bh. društvu. Reisu-l-ulema je istakao kako narodi u BiH žive zajedno kao što su to činili stoljećima i da u svojoj svakodnevnici dobro surađuju, ali da je problem u politikama koje se ne bave životnim problemima ljudi nego podizanjem tenzija.

Istaknuvši dobru suradnju Islamske zajednice u BiH s Katoličkom crkvom, Napretkom i brojnim organizacijama i pojedincima iz hrvatskog naroda Reisu-l-ulema je izjavio kako „mi opstanak katolika i Hrvata u BiH vežemo za vlastiti opstanak“ izražavajući spremnost Islamske zajednice da u svom kapacitetu učini sve kako se politička previranja ne bi prenijela na odnose među narodima.

 

hms.ba/ http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.