IZ UREDA PREDSJEDNICE ​’Moja savjest je čista’: predsjednica Grabar-Kitarović izdala posebno priopćenje o izjavi

Vrijeme:1 min, 39 sec

 

Dan nakon odlaska Aleksandra Vučića iz Hrvatske, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović odlučila je dodatno pojasniti izjavu o ‘političkim marginalcima koji žele krojiti hrvatsku politiku’. Podsjetimo, predsjednica je tijekom zajedničke konferencije s Vučićem između ostalog izjavila da ‘ne smijemo dopustiti da nam pojedinci s rubova političkog spektra ili s rubova bilo kakvog razmišljanja definiraju politiku’.

 

Već istog dana mnogi su se među prosvjednicima i braniteljskim udrugama koje su bile protiv Vučićeva dolaska osjećali prozvanima. Iskazali su nezadovoljstvo tom izjavom smatrajući da je predsjednica etiketirala sve prosvjednike. Dio predstavnika braniteljskih udruga najavljivao je i preispitivanje njihove potpore predsjednici, piše Jutarnji list.

Grabar-Kitarović je, međutim, već u utorak u intervjuu za Dnevnik Nove TV pokušala odagnati njihovu zabrinutost, a u srijedu je odaslala i posebno priopćenje u kojem je obrazložila na koga se odnosila njezina izjava:

– Želim vrlo jasno i nedvosmisleno odbaciti zlonamjerna tumačenja moje izjave o prosvjedu povodom dolaska predsjednika Vučića u službeni posjet Republici Hrvatskoj. Ni na koji način nisam dovela u pitanje pravo na prosvjed. Imam puno razumijevanje za udovice poginulih i umrlih hrvatskih branitelja te za braniteljske udruge koje su iskoristile svoje demokratsko pravo i izrazile svoj stav o dolasku predsjednika Vučića. Kada sam govorila o pojedincima s rubova političkog spektra, kojima ne smijemo dopustiti da diktiraju državnu politiku, mislila sam na one pojedince s krajnje ljevice i desnice koji svojim istupima i ponašanjem čine nemjerljivu štetu Republici Hrvatskoj. To nisu niti udovice hrvatskih branitelja niti hrvatski branitelji.

Kao što sam se s predstavnicima 25 braniteljskih udruga sastala uoči posjeta tako ću se s njima sastati i ovih dana kako bi ih upoznala s rezultatima razgovora, s posebnim naglaskom na otkrivanje sudbina naših nestalih branitelja i civila. Rezultati ovog posjeta tek će se vidjeti. Moja savjest je mirna. Sve što činim, činim u interesu hrvatskog naroda i države, a naš najveći interes je mir i stabilnost u ovom dijelu Europe – stoji u priopćenju iz Ureda predsjednice.

 

Dnevnik.ba/http://dnevnik.ba/vijesti/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)