VELIKA NESREĆA PRIZORI UŽASA IZ OKOLICE MOSKVE: ‘Vidjeli smo ga kako leti u plamenu, počeo se raspadati u zraku’

Vrijeme:1 min, 24 sec

 

 

Ruski avion sa 65 putnika i šest članova posade koji je letio iz Moskve za Orsk, grad u relativnoj blizini granice Rusije i Kazahstana, srušio se u nedjelju nedugo nakon što je nestao s radarskih zaslona, javlja BBC.

 

Zrakoplov tipa An-148 u vlasništvu kompanije Saratov Airlines poletio je s moskovskog aerodroma Domodedovo, a pao je relativno brzo, navodno manje od deset minuta nakon toga, u široj okolici Moskve, javlja agencija Interfax.

– Posada i putnici nisu imali šanse, vjerujemo da su svi poginuli, rekao je jedan izvor Interfaxu, a nedugo potom počela su sitzati i prva izvješća sa samog mjesta nesreće.

 Na području sela Argunovo, 80-ak kilometara jugoistočno od Moskve, pronađeni su ostaci letjelice i najmanje nekoliko tijela poginulih.

 Rusko ministarstvo za izvanredne situacije potvrdilo je da je avion pao te je objavilo da je odmah otvorilo istragu o cijelom slučaju. Zasad nema nikakvih službenih informacija o mogućim uzrocima ove nesreće, no izvori bliski istrazi za agenciju TASS kažu da se zasad barata s tri moguća scenarija – loši vremenski uvjeti, ljudska pogreška ili tehnički kvar. Terorizam je kao mogući uzrok u ovom trenutku isključen.

Svjedoci tvrde da su primijetili da je avion bio u plamenu dok je još bio u zraku.

– Čini se da se počeo raspadati usred leta. Interventne ekipe su na mjestu pada zatekle mnoštvo razbacanih posmrtnih ostataka, rekao je jedan izvor za Interfax.

Pojavile su se i prve snimke krhotina aviona na području koje je prekriveno snijegom

Avion An-148 star je sedam godina, a Saratov Airlines ga je kupio lani od jedne druge aviokompanije.

 

hms.ba/ http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)