(FOTO)DF u čapljinskim maškarama vido “udar na građansku BiH” i “fašističko jednoumlje”

Vrijeme:1 min, 11 sec

 

 

Poruke upućene našem predsjedniku i lideru najjače građanske opcije u Bosni i Hercegovini, gospodinu Željku Komšiću su, prije svega, udar na građansko uređenje Bosne i Hercegovine, njen društveni koncept, kao i pokušaj širenja i nametanja nacionalističkog i fašističkog jednoumlja, priopćeno je iz Kantonalnog odbora Demokratske fronte (DF) Sarajevo.

 

Iz DF-a su, kako prenosi Fena morbidnim ocijenili gestu na maškarama u Čapljini, gdje je prikazan pokop sačinjen od tabuta, partizana, ustaša i imama i nišana s imenom Željka K. To je, kako navode, klasično zastrašivanje i priželjkivanje najgoreg scenarija po pojedinca koji misli drugačije i bori se za drugačiju državu.

-Sve aktivnosti nacionalističkih protagonista koje su iza nas, ali i one koje će se u budućnosti dogoditi, samo su dokaz da je naš predsjednik Željko Komšić trn u oku fašističkoj politici, ali i na pravom i jedinom putu da uspješno korača trnovitim stazama i da ima snage da se izbori za ono u što svi mi vjerujemo, jer smatramo da je drugačija Bosna i Hercegovina moguća, priopćeno je iz KO DF Sarajevo.

Podsjetimo BiH nije uređena kao građanska već kao federalna država tri konstitutivna naroda i dva entiteta, a maškare su dio pokladnih, karnevalskih svečanosti koje obično uključuju maskirane povorke i plesove, bakljade, vatromete, obasipanje cvijećem, konfetima i korijandolima, te na kraju svečano spaljivanje ili pokapanje velike lutke, personifikacije „princa karnevala”, podsjeća Hrvatski Medijski Servis.

 

hms.ba/ http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)